Directes
Ara en la televisió
SOM DE CASA
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR
Podríem fer-ho millor: streaming

El PPCV es personarà en una causa oberta a Barcelona que investiga l'ús d'ajudes públiques per a finançar el 'procés'

Ho fa perquè un informe de la UDEF apunta que diverses empreses podrien haver desviat subvencions de la Conselleria de Cultura.

Façana de la Conselleria d'Educació

El Partit Popular de la Comunitat Valenciana ha anunciat, en acabar la sessió de control a les Corts d'aquest dijous, que es personarà en una causa oberta en el jutjat número 1 de Barcelona que investiga la destinació final d'unes ajudes al valencià concedides per la  Conselleria de Cultura a diaris digitals de Catalunya. 

Les ajudes s'haurien atorgat entre 2016 i 2018, i ascendirien a 76.000 euros. El tribunal i la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la Policia sospita que els diaris catalans van desviar els diners de la subvenció a col·lectius vinculats al moviment independentista.

En concret, s'atorgaren a Catmedia, empresa en mans de l'exdiputat d'Esquerra Republicana, Joan Puig i Cordó; i a l'empresa Tirabol. Així, l'UDEF està investigant els possibles moviments en metàl·lic que les empreses podrien haver fet en dates pròximes al referèndum de l'1 d'octubre.

El conseller de Cultura, Vicent Marzà, ha assegurat que si alguna empresa no ha justificat adequadament les ajudes, haurà de tornar-les.