Directes
Ara en la televisió
INOBLIDABLES
Ara en la ràdio
EL RALL. MILLORS MOMENTS T6
Final del Trofeu Mancomunitat de la Safor de Raspall Femení

El PP inicia una campanya de recollida de firmes per a demanar més metges en la sanitat pública

Els populars denuncien que entre el 30% i el 35% dels menors valencians no són atesos per pediatres.

Isabel Bonig presenta aquest matí la campanya als mitjans / @ppcv

El Partit Popular ha iniciat una campanya amb el lema #DóndeEstáMiPediatra per a denunciar "la falta de metges de primària i el col·lapse de la sanitat valenciana". A més, la complementarà amb una recollida de firmes pels municipis per a reclamar que no es tanquen consultoris, que no es trasllade els professionals i que els pacients no hagen de recórrer distàncies llargues per a ser atesos.

Segons la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, hi ha municipis com Finestrat, Godelleta, Utiel, Sant Vicent del Raspeig, Relleu, Altea, Orxeta, Sella o Monòver "on els pares han de recórrer molts quilòmetres si tenen una emergència pediàtrica". 

Bonig ha presentat la campanya aquest matí i l’ha justificada afirmant que a la Comunitat Valenciana hi ha una "despoblació sanitària", perquè entre el 30% i el 35% dels menors valencians no són atesos per pediatres "perquè no n’hi ha" i ha remés a les dades de la Societat Espanyola de Pediatria

En aquest sentit, la líder popular ha afirmat que hi ha pediatres que atenen "16 xiquets per hora i fins a 40 pacients en un dia", i que, segons les dades del Ministeri de Sanitat, quasi el 53% de metges de la sanitat pública valenciana té més de 50 anys, i el 22% supera els 60 anys, per la qual cosa és "urgent" un pla de reposició.

A més, la presidenta dels populars ha criticat que la Comunitat Valenciana siga la segona autonomia amb menys especialistes i que estiga "a la cua" pel que fa al nombre de metges d'atenció primària.

La presidenta del PPCV ha criticat que, davant d'aquesta situació, el Botànic es dedique a "receptar cultura", i ha opinat que, amb el cost dels huit assessors més que té la Conselleria de Sanitat, 326.000 euros, es podrien contractar "nou pediatres més".

Respecte a les últimes dades de les llistes d'espera difoses per la Conselleria de Sanitat, Isabel Bonig creu que "s’han cuinat", perquè el nombre de persones que estan en espera de 0 a 90 dies és el mateix que fa tres mesos.