Directes
Ara en la televisió
MERIDIÀ ZERO
Ara en la ràdio
LÍNIA DE FONS (reemissió)

El PP denuncia que Grezzi augmente un 500% els honoraris del secretari de l’EMT

Qüestionen la contractació d’un lletrat extern quan, asseguren, “hi ha advocats que podrien realitzar aquesta funció”.

El regidor Giuseppe Grezzi, en una imatge d’arxiu / Europa Press

El PP ha denunciat que el regidor de Mobilitat i president de l’EMT, Giuseppe Grezzi, i el gerent, Josep Enric García, han pujat “un 500%” els honoraris del secretari d’aquesta empresa municipal després del frau de 4 milions.

En 2015, les retribucions que facturava per assessorar el consell d’administració de l’EMT eren de 600 euros sense IVA, i en el contracte subscrit fa un mes passa a cobrar per aquest mateix concepte 3.000 euros sense IVA, segons assegura el PP en un comunicat.

La portaveu del PP a l’Ajuntament de València, María José Català, ha assenyalat que abans de l’arribada de Compromís al consistori, el secretari-assessor no feia assistències jurídiques en matèria laboral, perquè es va integrar en la plantilla un advocat expert en aquesta matèria, fet que va canviar quan Grezzi va agafar les regnes de l’EMT.

El bufet de l’advocat extern contractat per Grezzi, segons el PP, “ha cobrat més de 220.000 euros” en els últims quatre anys i, d’aquests, quasi un terç van ser facturats per assistència jurídica en qüestions laborals, quan en l’EMT “hi ha advocats que podrien fer aquesta funció”. Demanen a Compromís i al PSPV que expliquen per què van votar a favor d’aquesta pujada en el consell d’administració del 7 d’octubre. “El PP va votar en contra d’aquesta pujada, així com de l’augment de salari del gerent de l’EMT de 5.000 euros, i del contracte del director adjunt, abans cap de gabinet, que suposava cobrar 10.000 euros més de sou”, han manifestat en el comunicat.

València