Directes
Ara en la televisió
TRES DE CASA
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DE LA NIT

El portaveu socialista d'Alacant denuncia a Ferraz que l’exsenador Franco dirigeix un grup “paral·lel” amb regidors cessats

Sanguino envia l’escrit a l’executiva provincial i nacional on manifesta que el grup alternatiu dissenya la política municipal sense comptar amb ell

Paco Sanguino, portaveu dels socialistes en l'Ajuntament d'Alacant, intervé en un acte del partit / Sonia Arcos (Europa Press)
À Punt NTC @apuntnoticies
18 de juliol 2022 - 12:45 Actualitzat: 18 de juliol 2022 - 14:13

El portaveu del PSPV a l'Ajuntament d'Alacant, Paco Sanguino, ha enviat un escrit a l'executiva federal del PSOE per a denunciar, segons assegura, l'existència d'un grup municipal "paral·lel", creat i dirigit per l'exsenador socialista Ángel Franco, amb la connivència del secretari general local, Miguel Millana, i de regidors i assessors cessats la setmana passada, segons informen fonts coneixedores.

En l'escrit, enviat també a l'executiva provincial i nacional, Sanguino assegura que Franco va crear aquest grup municipal "paral·lel" sobre el novembre passat junt amb Millana, el secretari d'organització Pedro Ródenas i alguns assessors municipals, entre ells el responsable de premsa contractat pel mateix grup socialista d’Alacant.

Sanguino sosté que aquest grup "paral·lel" es reuneix diàriament i dissenya la política municipal sota la direcció de Franco, de manera s'anul·la la seua tasca com a portaveu en haver de recórrer a redactar i distribuir les seues pròpies notes de premsa.

"Suplantat" en els comunicats que envien

També denúncia que envien diàriament reaccions i comunicats sobre política municipal encapçalats per Millana i pel regidor de l'àrea en qüestió, de manera que s'hi veu "suplantat". Afirma que en aquestes trobades decideixen iniciatives que es portaran al ple municipal, quan recorda que haurien d'acordar-se en l'executiva o el grup, i que les difonen sense proposar-les i sense debatre-les.

El portaveu socialista, a més, adverteix que, al principi, el grup "paral·lel" incloïa declaracions seues sense el seu permís ni coneixement, per la qual cosa va exigir que es retiraren.

Conducta "molt greu" per al grup municipal

Una altra de les crítiques de Sanguino és que en aquelles mateixes dates van realitzar una campanya informativa en què el seu nom no hi va aparéixer "ni una sola vegada" i que es va dur a terme mitjançant el conveni que el grup municipal té amb el PSPV per a destinar part de l'assignació que li correspon. Assevera que van ser qualificats en una executiva de "deshonestos" per això i que no han modificat "un àpex" la seua conducta.

Des d’aleshores, Sanguino subratlla que ha reclamat al secretari general local que deixaren de fer activitat política municipal sense el seu consentiment ni participació i que no encapçalaren crítiques al govern local, que integren el PP i Ciutadans, o propostes de suplantant-lo.

El portaveu socialista en l’Ajuntament d’Alacant ha posat en coneixement de la comissió executiva Federal del PSOE i de la resta d'executives aquests fets, en considerar que és una conducta “molt greu” i “lesiva” per al grup i per al partit, amb l'objectiu que Ferraz estudie el cas i hi prenga les accions oportunes.

Ningú és imprescindibleXimo Puig - Secretari general del PSPV

El president de la Generalitat Valenciana, que assumeix també la secretaria general del PSPV, Ximo Puig, ha admés que existeixen "tensions" en el PSPV a Alacant que obeeixen a l'àmbit local i ha destacat que "ningú és imprescindible".

Puig ha apuntat que, "en qualsevol cas el que ha de fer qualsevol dirigent polític en qualsevol instància és pensar sempre en l'interés general i tenint en compte que ningú de nosaltres és imprescindible".

l’Alacantí