Directes
Ara en la televisió
À PUNT NOTÍCIES NIT
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR (reemissió)

La llei Celaá arriba al ple del Senat per a l’aprovació definitiva

La huitena llei educativa de la democràcia naix sense consens i amb nombroses mobilitzacions.

Caravana de vehicles que van protestar el passat diumenge contra la llei Celaá a la ciutat de València / Twitter: @CsCValenciana

La Lomloe o llei Celaá s’aprovarà definitivament aquest dimecres en el ple del Senat i serà la huitena llei educativa de la democràcia. La ministra d'Educació, Isabel Celaá, defensarà la norma a la cambra alta abans que es debaten i es voten els tres vetos que han presentat el PP, Ciutadans i UPN, a més de les quasi 700 esmenes de tots els grups, llevat del PSOE, ERC-Bildu i PNB. El ple, que ha començat a les nou del matí, està previst que acabe al voltant de les huit de la vesprada.

L'ensenyament concertat, els centres d'educació especial, el castellà com a llengua vehicular o la religió són els principals punts que han causat polèmica i que han trobat mobilitzacions convocades des de la plataforma Més Plurals, que es distingeix per un llaç taronja, amb el suport del PP, Ciutadans i Vox. Les últimes convocades per aquest diumenge passat.

Previsiblement, no tiraran avant ni els vetos ni les esmenes, una vegada que la setmana passada la comissió d'educació les va debatre i va decidir rebutjar-les totes i no incloure’n cap en el text que havia arribar des del Congrés.

Una vegada aprovada la llei Celaá, ha de ser publicada en el Butlletí Oficial de l'Estat.