Directes
Ara en la televisió
CERTAMEN INTERNACIONAL DE BANDES 2018

La jutgessa de la visita del papa ajorna les declaracions de Camps i Cotino

Se'ls acusa de delictes de prevaricació, malversació i falsedat per suposades irregularitats en les contractacions.

Francisco Camps i Juan Cotino, en una imatge d'arxiu / Europa Press

La jutgessa del jutjat d'instrucció número 5 de València, que investiga des del 2016 presumptes irregularitats en les contractacions de la Fundació V Trobada Mundial de les Famílies per a la visita del papa Benet XVI a la ciutat, ha ajornat les declaracions previstes dels investigats en la causa.

El 16 de gener, estava previst que començaren a declarar els investigats. Entre altres, l'expresident de la Generalitat Francisco Camps i l'exvicepresident del Consell i llavors conseller d'Agricultura, Juan Cotino. No obstant això, a petició de defenses, aquestes intervencions s'han ajornat sense data definida davant la sol·licitud de noves proves pericials i testificals.

A més dels anteriors, figuren com investigats en el procediment, el representant legal de la fundació, Francisco Javier Giménez; l'exvicepresident del Consell Víctor Campos; el secretari de l'arquebisbat, Antonio Corbí; Enrique Pérez Boada, comissionat de la visita de Benet XVI, i Henar Molinero, secretària general de la fundació.

Prevaricació, malversació i falsedat

La jutgessa va obrir en 2016 aquesta causa per delictes de prevaricació, malversació i falsedat per suposades irregularitats en les adjudicacions per part de la fundació, que va organitzar la visita del papa Benet XVI a València el juliol de 2006. En concret, s'investiga si aquestes adjudicacions es van realitzar sense respectar les normes generals de contractació, sense concurs ni concurrència pública.