Directes
Ara en la televisió
LES NOTÍCIES DEL MATÍ
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

Jutgen l'exconseller del PP Luis Fernando Cartagena per un frau de set milions en Metrored

Responsable d'Obres Públiques en època de Zaplana, s'enfronta ara a quatre anys de presó per una presumpta evasió d'impostos.

A l'esquerra, l'exconseller Luis Fernando Cartagena, en una imatge d'arxiu

A la Ciutat de la Justícia de València ha començat el juí a l'exalcalde d'Oriola i exconseller d'Obres Públiques en el govern d'Eduardo Zaplana, Luis Fernando Cartagena, i dotze empresaris més, per un presumpte frau de set milions d'euros en Metrored. 

Després de sis ajornaments, i quan ja fa set anys que es va decretar l'obertura de juí oral, aquest dilluns va començar la vista a l'exconseller, que s'enfronta a una pena de quatre anys de presó per la presumpta evasió de 7,7 milions d'euros en concepte d'IVA entre els anys 2005 i 2008. 

La vista es reprén aquest dimarts després d'una primera sessió on es van resoldre les qüestions prèvies i van declarar dos dels acusats, Ana Barreda i Carlos Turró, membres del consell d'administració.

Cartagena va estar sis mesos al capdavant d'aquesta mercantil amb seu a Paterna, la qual va arribar a ser patrocinadora del València CF, i es va declarar en concurs de creditors al novembre de 2008.

L'exconseller ja va ser condemnat per l'Audiència d'Alacant a quatre anys de presó per malversació de cabals públics i falsedat en document mercantil. El tribunal el va considerar culpable de quedar-se huit milions de pessetes de les Germanes Carmelites quan era alcalde d'Oriola.

València