Directes
Ara en la televisió
LA CUINA DE MORERA
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

El jutge processa Correa i vint persones més en la peça principal de la Gürtel

S'investiga el cobrament de 31 milions en comissions il·legals i un frau de 24 milions més a Hisenda.

Els principals responsables de la trama Gürtel, Francisco Correa i Pablo Crespo, en una imatge d'arxiu / Efe

El jutge José de la Mata ha conclòs la instrucció de la peça principal del cas Gürtel i ha decretat el processament de 21 persones físiques i de 19 jurídiques per delicte fiscal, delicte continuat de falsedat en document mercantil i blanqueig de capitals.

El magistrat ordena l'obertura de juí oral contra els principals responsables de la trama, Francisco Correa i Pablo Crespo, però deixa fora Álvaro Pérez, 'el Bigotes', i Cándido Herrero, que estaven al capdavant d'Orange Market, l'empresa de la trama a València, per entendre que els delices que se'ls imputen ja han sigut jutjats en altres peces. En total, De la Mata ha decretat el sobreseïment de l'acusació per a 23 persones, entre els quals hi ha l'exdiputat del PP Jesús Merino, en considerar que no ha quedat creditat el delicte contra la hisenda pública que se li imputava.

L'anomenada peça principal del cas Gürtel investiga els delictes fiscals de la trama. Més específicament aborda el presumpte cobrament de 31 milions en comissions il·legals per adjudicacions urbanístiques d'administracions públiques i un frau de 24 milions a Hisenda.