Directes
Ara en la televisió
LES NOTÍCIES DEL MATÍ
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

Irene Montero reclama al PSOE que complisca l'acord de govern sobre habitatge

Considera "sagrat" el pacte sobre la regulació dels preus dels lloguers.

La ministra d'Igualtat, Irene Montero, reclama que el PSOE rectifique sobre la proposta de la llei d'habitatge / Rafa Alcaide (Efe)
18 de març 2021 - 15:30

La ministra d'Igualtat, Irene Montero, ha instat el PSOE a complir els acords de govern sobre la regulació dels preus dels lloguers, ja que ho considera "sagrat".

Montero ha recordat que es tracta d'un acord que representa "l'esperança per a milions d'espanyols", que té com a tasca principal la "transformació profunda" d'Espanya per a construir una "societat més justa, més equitativa, amb major justícia social i on totes les persones tinguen l'oportunitat de viure una vida plena i digna de ser viscuda".

La ministra creu que l'actual proposta del PSOE sobre la llei d'habitatge suposa "donar diners del comú del contribuent a qui més té" i s'ha mostrat convençuda que el PSOE rectificarà.

"Si tots respectem l'acord de govern no hi haurà ni sorolls, ni tensions", ha advertit. A més, ha reiterat que és "clar en la necessitat de regular els preus dels lloguers", per la qual cosa en el seu grup seran "insistents" perquè es complisca.

Pablo Iglesias: "El que se signa es compleix"

El vicepresident segon de Drets Socials i Agenda 2030, Pablo Iglesias, també ha advertit sobre el pacte sobre habitatge que s'ha de complir. "Hi ha dues raons fonamentals perquè aquest acord es complisca: respectar la gent que ens va veure en públic firmar l'acord i, segon, és una necessitat perquè és indecent que hi haja famílies espanyoles que hagen de suportar com el 60% o el 70% dels seus ingressos van a pagar els lloguers", ha asseverat.

Per al vicepresident segon, "la llibertat en una societat democràtica no és la llibertat d'imposar lloguers abusius, no hi ha llibertat si una família no pot accedir a un habitatge digne i dir això és tancar files amb un principi constitucional".