Directes
Ara en la televisió
L'ALQUERIA BLANCA

Les institucions pacten ajudes de 160 milions d'euros per als autònoms i empreses

Es calcula que aproximadament uns 136.000 treballadors es veuran beneficiats per les “ajudes parèntesis”.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, durant la reunió interdepartamental / À Punt NTC

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha explicat el pla d'ajudes econòmiques que ha pactat amb les institucions de les tres províncies de la Comunitat Valenciana i que estaran destinades als sectors més castigats per la pandèmia i els que més han patit les restriccions per tal d'evitar un major nombre de contagis.

Entre les principals accions, el pla estableix les “ajudes parèntesis”, dotades amb 160 milions d'euros i que coordinen les administracions autonòmiques, provincials i municipals per a donar una resposta adequada a les empreses i autònoms que travessen moments molt complicats. La Generalitat aportarà 62,5% del total d’ajudes; les diputacions, el 22,5%, i els ajuntaments, 15%.

Així, les diputacions contribuiran amb 36 milions, de manera proporcional al nombre d'autònoms, empreses i treballadors que tinguen a la seua província, i 24 milions posaran els ajuntaments. Aquests últims, de fet, seran els encarregats de gestionar i repartir les ajudes.

La quantia de cada ajuda serà de 2.000 euros per autònom o empresa amb menys de 10 empleats que s'incrementarà en 200 euros per cada empleat a càrrec seu; el que fa que en total a les empreses i autònoms dels municipis de la província d'Alacant els correspondran 65,36 milions, als de Castelló 18,63, i als de València 76 milions. Es calcula que aproximadament es beneficiaran uns 45.000 autònoms i 23.000 empreses i englobarà vora uns 136.000 treballadors.

Concretament, els sectors als quals aniran dirigits són els hotels i altres tipus d’allotjaments, els allotjaments turístics, els càmpings i aparcaments de caravanes, restaurants i establiments de menjar, els negocis de menjar preparat per a esdeveniments així com tota la resta de serveis de restauració i oferta de menjar, els establiments de venda de begudes, les activitats d'exhibició de cine, les activitats de les agències de viatges, els operadors turístics i altres serveis de reserva, els negocis d'organització de convencions i fires, les arts escèniques, les activitats auxiliars a les arts escèniques, les activitats de gestió de sales d'espectacles, les de gestió d'activitats esportives, les activitats de clubs esportius, gimnasos, parcs d'atraccions i altres activitats recreatives i d'entreteniment.