Directes
Ara en la televisió
LES NOTÍCIES DEL MATÍ
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

Iglesias avança que aquesta vesprada plantejaran al PSOE abordar l'estructura del futur govern

Els equips negociadors d'Unides Podem i PSOE reprenen les negociacions 18 dies abans de la data límit.

Iglesias, en el Congrés dels Diputats / Fernando Villar (Efe)

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha assenyalat aquest dijous que l'equip negociador d'Unides Podem acudirà a la reunió prevista per a la vesprada amb PSOE amb voluntat de "deixar de costat els retrets" i amb la intenció de treballar sobre una base programàtica. Tot i això, recalca que, perquè hi haja acord, s'ha de parlar també d'equips i estructura de govern. S'ha mostrat confiat que els socialistes no s'alçaran de la taula de negociació quan els morats exposen esta qüestió.

Els equips negociadors del PSOE i d'Unides Podem es reuneixen aquesta vesprada per a buscar un acord per a facilitar la investidura de Pedro Sánchez, amb data límit per al 23 de setembre. Ho faran al Congrés i ja coneixent el document amb les 370 mesures que ha presentat aquesta setmana Pedro Sánchez.

A la reunió assistiran per part socialista la vicepresidenta del govern central en funcions, Carmen Calvo, la portaveu parlamentària, Adriana Lastra, i la ministra d'Hisenda en funcions, María Jesús Montero. Per part de la formació morada, hi assistiran el secretari d'acció de govern de Podem, Pablo Echenique; la portaveu adjunta al Congrés, Ione Belarra; el diputat d'Esquerra Unida, Enrique Santiago; la portaveu de Galícia en Comú, Yolanda Díaz; el portaveu d'En Comú, Jaume Asens, i el portaveu d'Equo, Juantxo López de Uralde.

"Hem estudiat el document i ara tractarem de completar-lo", ha dit Iglesias. El dirigent morat considera que presentar un programa i pretendre separar-lo d'una negociació que aborde l'estructura del futur executiu és "prendre-li el pèl a la gent". Així, assegura que des d'Unides Podem continua vigent l'exigència d'entrar en un govern conjunt de coalició perquè tire avant el pacte, no per tindre poltrones sinó per a tindre responsabilitats: "Ens interessa tindre competències per a canviar les coses, no les poltrones", ha manifestat Iglesias.

JxCat no votarà a favor si Sánchez manté el ‘no’ al referèndum

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha avançat que Junts per Catalunya no atorgarà la confiança a Pedro Sánchez per a la investidura si continua rebutjant la possibilitat de celebrar un referèndum d'independència a Catalunya. Aquesta és la posició que ha plasmat el candidat socialista a presidir el govern espanyol en l'acord programàtic de 370 mesures que va presentar dimarts per a negociar amb la resta de formacions polítiques.