Directes
Ara en la televisió
MERIDIÀ ZERO
Ara en la ràdio
LÍNIA DE FONS (reemissió)

Iglesias anuncia que Podem competirà a Madrid contra la plataforma d’Errejón

El trencament entre els dos dirigents obri una crisi en la formació

El líder de Podemos, Pablo Iglesias amb Íñigo Errejón / Arxiu (Efe)

El líder de Podem, Pablo Iglesias, ha fet un parèntesi en la seua baixa per paternitat per a pronunciar-se sobre Íñigo Errejón després que aquest anunciara que no concorrerà a les eleccions del mes de maig amb les sigles de Podem, sinó que ho farà amb Més Madrid, la plataforma creada per l’actual alcaldessa de la capital, Manuela Carmena.

Iglesias ha criticat la “maniobra d’Íñigo Errejón”, i l’ha qualificada d’estar centrada en un projecte polític personal, amb la creació d’aquest nou projecte polític junt amb Carmena.

A més, en el mateix dia en què el partit que lidera fa cinc anys, Iglesias ha assegurat que no dona crèdit al fet que Manuela Carmena i Íñigo Errejón “ens hagen ocultat que preparaven llançar un projecte electoral propi per a la Comunitat de Madrid i que l’hagen anunciat per sorpresa”, i ha lamentat la falta de respecte cap als seus inscrits.

En aquest sentit, ha apuntat a la “falta de maduresa d’Errejón”, de qui ha dit que va perdre a Vistalegre II i, tot i això, anava a ser candidat per a la Comunitat de Madrid.

També ha remarcat que “cap persona està per damunt del projecte col·lectiu”, i que mentre estiga al capdavant de Podem, posarà per damunt de “qualsevol ambició personal” el mandat dels inscrits.