Directes
Ara en la televisió
MERIDIÀ ZERO
Ara en la ràdio
LÍNIA DE FONS (reemissió)

El govern espanyol pagarà mig milió d’euros per la defensa de Pablo Llarena

El Ministeri de Justícia ha arribat a un acord amb el bufet belga Liederkerke Wolters Waelbroeck Kirpatrick.

el bufet belga assumirà la representació processal de l'Estat i de Llarena / Europa Press

El govern espanyol ha arribat a un acord amb el bufet belga Liederkerke Wolters Waelbroeck Kirpatrick per a la defensa del jutge Pablo Llarena, el cost del qual ascendeix a 544.982 euros.

El Ministeri de Justícia ha donat detalls sobre el contracte firmat amb el bufet que s'encarregarà de defendre el magistrat espanyol el pròxim 4 de setembre, després de la demanda interposada per l’expresident de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont.

Després de finalitzar el procés de selecció del despatx d'advocats, Justícia va remetre la documentació a l'ambaixada espanyola a Brussel·les, on representants legals de la diplomàcia i el bufet van rubricar el preceptiu contracte.

L'adjudicació s'ha fet per 450.413,22 euros, als quals se sumen uns altres 94.568,78 en concepte d'impostos, amb la qual cosa la xifra puja a un total de 544.982 euros.

"Després de la formalització del contracte, el bufet belga assumirà la representació processal de l'Estat i de Llarena per a, d'acord amb la direcció tècnica que exercirà l'Advocacia de l'Estat, defendre la sobirania i la immunitat jurisdiccional de la justícia espanyola davant els tribunals belgues, defensa que inclou la de l'instructor del Suprem", ha explicat el Ministeri.