Directes
Ara en la televisió
NYAS, COCA!
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

El govern espanyol manté la reunió entre Sánchez i Torra, però posposa la taula de diàleg

El president català espera que Pedro Sánchez “no excloga” l'autodeterminació ni l'amnistia de la trobada.

VÍDEO | El govern espanyol manté la reunió entre Sánchez i Torra, però posposa la taula de diàleg

El govern espanyol manté la intenció que se celebre la reunió entre el president de l'executiu, Pedro Sánchez, i el de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, prevista per al 6 de febrer. Ho emmarquen, segons diuen des de la Moncloa, dins del compromís de diàleg que tenen per a resoldre “el conflicte polític”. 

Tot i això, posposaran la mesa de diàleg entre els dos governs, acordada entre el PSOE i Esquerra Republicana, fins que Catalunya tinga un nou executiu. “El govern espanyol espera poder iniciar el diàleg de seguida que haja parlat el poble català i es constituïsca un nou Parlament, així com un nou govern. Com més prompte se celebren les eleccions i hi haja un nou govern, abans començarem el diàleg”, afirma la Moncloa en un comunicat. 

Fonts del govern espanyol asseguren que Sánchez té la intenció de quedar-se a Barcelona el dia 7 i reunir-se, entre altres persones, amb l'alcaldessa de la ciutat. 

Moments abans de difondre el comunicat, la vicepresidenta primera del govern espanyol, Carmen Calvo, deixava enlaire la reunió entre Sánchez i Torra assegurant que la trobada, “si té lloc”, es farà per a parlar dels problemes de Catalunya en el marc de la “seguretat jurídica” de l’Estat espanyol i no per a afrontar aquesta conversa des d’alguns plantejaments independentistes que ha vist reflectits en els mitjans de comunicació.

Durant les últimes hores, el sector sobiranista pressiona el govern espanyol i Quim Torra mateix ha deixat en interrogant la mesa de diàleg entre governs, acordada pel PSOE i Esquerra Republicana. Està a l’espera de saber com transcorre la reunió fixada amb Sánchez perquè, segons ha explicat, vol comprovar quina predisposició té per a parlar d’autodeterminació i amnistia per als polítics independentistes que estan empresonats. En declaracions posteriors, s'ha mostrat “convençut” que el president del govern espanyol “no exclourà cap contingut” de la trobada.