Directes
Ara en la televisió
L'HORA FOSCA

El govern espanyol elimina el veto d’ocupació pública a persones amb VIH, diabetis, o psoriasi

Podran opositar als cossos i forces de seguretat, forces armades i institucions penitenciàries.

Carmen Calvo en roda de premsa després de la reunió del Consell de Ministres. Europa Press.

El govern espanyol ha aprovat un acord per a eliminar el veto a l'ocupació pública a pacients amb VIH, diabetis, psoriasis o celiaquia per "discriminatori". D’aquesta manera, aproximadament 7 milions de ciutadans espanyols afectats per aquestes patologies podran tindre accés a les pròximes convocatòries públiques.

"Tots els requisits científics ens avalen, pel simple diagnòstic d'aquestes malalties no es pot tancar el pas a qui vol accedir a la funció pública", ha assenyalat la vicepresidenta de l’executiu espanyol, Carmen Calvo.

La mesura ha obtingut el suport de tots els grups parlamentaris i actualitza el catàleg de les causes mèdiques d'exclusió en l'accés a l'ocupació pública, que encara operava en determinats àmbits, com els referits als cossos i forces de seguretat de l'estat, les forces armades, els cossos de vigilància duanera i els d’institucions penitenciàries.

"Es tracta de milions d'homes i dones que per un simple diagnòstic veuen reduïdes les seues possibilitats d'obtindre un tracte d'igualtat", ha afirmat Calvo. Així mateix, des de l’executiu espanyol es proposen adaptar al cas individual de cadascuna de les persones que no es veuran excloses pel diagnòstic en les proves d'accés.

Aquesta mesura s'aplicarà en totes les convocatòries que es convoquen amb posterioritat a la data d'adopció de l'acord i, en tot cas, a partir de les derivades de l'oferta d'ocupació pública de l'any 2020.