Directes
Ara en la televisió
MERIDIÀ ZERO
Ara en la ràdio
EL MUSIQUER (reemissió)

La Generalitat impulsa el Fòrum Valencià per a l'Abolició de la Prostitució

El grup de treball està adscrit a la Conselleria de Justícia i es presenta demà dimarts.

Bravo, en una imatge d'arxiu.

El Consell fa un pas avant contra la prostitució. La Conselleria de Justícia ha previst per a demà dimarts, a les 12:30 hores, l'acte de presentació del Fòrum Valencià per l'Abolició de la Prostitució. El fòrum és un grup de treball adscrit a la Conselleria de Justícia que té com a finalitat "erradicar la prostitució i garantir, defensar i protegir els drets i la llibertat de les dones".

La Conselleria de Justícia ha impulsat aquesta mesura en entendre que la prostitució com a forma d'explotació sexual suposa "una forma extrema de violència contra les dones, representa una forma d'esclavitud incompatible amb la dignitat de la persona i amb els seus drets fonamentals, i constitueix una de les violacions dels drets humans més greus", segons la resolució que publica aquest dilluns el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

El Fòrum tindrà com a objectiu "analitzar, diagnosticar i proposar les possibles modificacions normatives, tant en l’àmbit estatal com en l’autonòmic, així com les mesures a adoptar per a l’abolició de la prostitució". El presidirà un representant de la Conselleria amb competències en matèria d'assistència a les víctimes del delicte i es constituiran grups de treball "en què participaran entitats, organitzacions, universitats i la ciutadania, i en els quals es comptarà amb la participació de persones especialistes en matèria de prostitució i de garantia dels drets de les dones víctimes del delicte de tràfic i de l’explotació sexual".

El Consell s'ha pronunciat en diverses ocasions a favor de prohibir la prostitució. La consellera de Justícia, Gabriela Bravo, va instar, el passat 3 de març de 2020, el poder legislatiu a promulgar una llei integral contra el tràfic de persones i l'explotació sexual “que acabe amb aquesta nova modalitat d'esclavitud del segle XXI que és la prostitució”. Al gener, el president del Consell, Ximo Puig, exigia l'abolució d'aquesta pràctica.