Directes
Ara en la televisió
DESENTERRATS
Ara en la ràdio
CADENA DE VALOR (reemissió)

El fons contra el despoblament puja a 3,5 milions per a arribar a tots els municipis de menys de 300 habitants

180 municipis valencians percebran el fons enfront dels 154 de l'exercici anterior

Barraques és un dels 26 municipis que s'incorporen al fons contra el despoblament

El Consell ha incrementat la partida pressupostària del fons de cooperació municipal destinat a la lluita contra el despoblament fins als 3,5 milions d'euros, mig milió més que l'any passat, i ha ampliat el criteri per a accedir-hi, amb la incorporació de tots els municipis de menys de 300 habitants, tal com figura en la resolució que publica aquest dilluns el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

Les modificacions introduïdes permeten augmentar el nombre de municipis que percebran el fons, i que passen a ser 180 en el conjunt de la Comunitat Valenciana, enfront dels 154 de l'exercici anterior. En concret, d'aquests 26 nous ajuntaments, 13 corresponen a la província de València, set a la d'Alacant i sis a la de Castelló, que era la província que tenia ja més municipis beneficiaris.

La directora general de l'Agenda Valenciana Antidespoblament, Jeannette Segarra, destaca que "tots els municipis de menys de 300 habitants seran beneficiaris". "Aquest fons és un respir, una ajuda; és un instrument de cobertura econòmica que permet als ajuntaments d'Avant disposar d'una ajuda per a la millora de la prestació de serveis", argumenta Segarra.

A més de rebaixar la barrera del nombre mínim d'habitants, la resolució contempla l'augment de l'import mínim que es percebrà, que s'incrementa de 3.000 a 5.000 euros.

D'altra banda, s'estableix un nombre mínim d'exercicis, no sols un any com fins ara, per a aconseguir més estabilitat i previsió pressupostària dels ajuntaments.

Per a Jeannette Segarra, "és important recordar que aquest fons està creat des de 2018, i enguany ja s'incrementa eixe mig milió d'euros per la voluntat i l'aposta d'aquest Consell d'ajudar en la lluita contra el despoblament".

A més, ha destacat la directora general, "es tracta d'una ajuda no finalista, incondicional; per tant, els ajuntaments poden destinar el fons al que ells decidisquen".

Municipis que s'incorporen al fons

A la província de València s'incorporen al fons Almiserà, Antella, Beniatjar, Benissuera, Bufali, Castellonet de la Conquesta, Caudete de las Fuentes, la Granja de la Costera, Otos, Segart, Terrateig, Torrella, i Vallés. A les comarques de Castelló s'incorporen Aín, l'Alcúdia de Veo, Barraques, Benafer, Geldo i la Vall d'Almonesir.

Finalment, a la província d'Alacant passen a ser beneficiaris del fons els municipis d'Alcosser de Planes, Beniardà, Benifato, Gorga, Castell de Guadalest, la Torre de les Maçanes i Millena.