Directes
Ara en la televisió
ALTA TENSIÓ

Foment confirma la gratuïtat de l'AP-7 en 2020 i elaborarà els estudis per a obrir els 10 nous accessos

El govern central licitarà ara els accessos d'Ulldecona-Vinaròs i el ramal sud d'Oliva, de connexió de l'N-332 amb l'AP-7.

El secretari d'estat d'Infraestructures, Javier Izquierdo, s'ha reunit amb la consellera d'Obres Públiques, María José Salvador

El Ministeri de Foment elaborarà els estudis de planejament necessaris per a fer les deu connexions d'accessos a l'AP-7 proposades per la Generalitat, una vegada que l'autopista siga lliure i gratuïta a partir de l'1 de gener de 2020. Així ho ha confirmat el secretari d'estat d'Infraestructures, Javier Izquierdo, després de reunir-se amb la consellera d'Obres Públiques, María José Salvador.

Izquierdo ha avançat que el govern central licitarà a principis de 2019 els accessos d'Ulldecona-Vinaròs per més de 15 milions d'euros, així com el ramal sud d'Oliva, de connexió de l'N-332 amb l'AP-7. Per a més tard quedaran els de Benicàssim, Vila-real, Alzira, Gandia o Altea.

A més, es crearà una comissió tècnica que treballarà conjuntament per a estudiar i desenvolupar un protocol d'actuacions i on s'abordarà la necessitat de la connexió a la Safor, de l'enllaç de la CV-60 i de l'N-332 amb l'AP-7.

La conservació de l'AP-7 serà assumida per Foment, que s'encarregarà de preparar la licitació del contracte de manteniment perquè es puga treballar amb normalitat una vegada finalitze la concessió.

Ampliació de la V-21

Quant a l'ampliació de la V-21, el ministeri ha assegurat que considera viables tècnicament les peticions de la Generalitat, com l'execució d'un carril bus VAO, la construcció d'una passarel·la que connecte Alboraia amb Port Sa Platja o ocupar un terç menys d'horta, d'acord amb les consideracions del Pla d'acció territorial de l'Horta que ha aprovat aquest divendres el ple del Consell.