Directes
Ara en la televisió
CERTAMEN PROVINCIAL DE BANDES 2019
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL CAP DE SETMANA

La Fiscalia no veu delicte d'odi en la consulta de Vox sobre el col·lectiu LGTBI

Les Corts tramitaran la petició tenint en compte l'advertència del ministeri públic sobre discriminació i intromissió en la intimitat

Diputats de Vox a les Corts en una imatge d'arxiu

La Fiscalia de la Comunitat Valenciana veu indicis de discriminació però no de delicte en la petició d'informació de Vox a les Corts sobre les persones que imparteixen cursos per a donar visibilitat a la realitat LGTBI. 

El 4 de juliol la mesa de les Corts va traslladar aquesta petició al ministeri públic, per a conéixer el criteri de la Fiscalia abans d'iniciar cap tràmit.

La conclusió dels i de les fiscals és que la petició no presenta indicis de la possible comissió d’un fet delictiu. Tanmateix, com que està referida exclusivament al col·lectiu LGTBI, interpreten que d'aquesta podria derivar-se alguna una forma de discriminació.

La Fiscalia també apunta que la petició podria suposar la revelació de l’orientació i identitat sexual dels afectats, cosa que podria suposar una intromissió en la intimitat, en els termes de la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia de drets digitals.

En saber el criteri de la Fiscalia, Morera proposarà a la Mesa la tramitació de la petició, adjuntant en el tràmit el document del ministeri públic perquè es tinga en compte a l’hora d’efectuar la resposta, per tal de no incórrer en els supòsits de discriminació i revelació de dades íntimes de les quals alerta la Fiscalia.