Directes
Ara en la televisió
SOM DE CASA
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR
Podríem fer-ho millor: streaming

Dimiteix el president de la Diputació de Lleida per a “preservar l’honorabilitat”

La institució assegura que “no és una persona imputada”, a l'espera que declare davant el jutge.

Reñé dimiteix una setmana després de la seua detenció per un possible delicte de corrupció / Efe

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha decidit “fer un pas al costat” per a “preservar l’honorabilitat” de la institució, una setmana després de la seua detenció per un possible delicte de corrupció. 

Reñé ha decidit dimitir després de reunir-se amb la direcció nacional del PDeCAT. Malgrat aquesta decisió, des de la Diputació de Lleida asseguren que “no és una persona imputada”, a l'espera que declare davant el jutge.

El president va ser posat en llibertat el passat 2 d'octubre i va negar haver rebut comissions o haver actuat “en benefici de ningú” i va atribuir la seua detenció pels Mossos d'Esquadra a un “interés” a desacreditar la seua “honorabilitat”. 

En un primer moment, va dir que no es plantejava dimitir, però una setmana després considera que hi ha “falta de confiança” cap a ell.

Els Mossos d'Esquadra van detindre 25 persones més a banda de Reñé, entre les quals es trobaven alts càrrecs de la corporació provincial i empresaris, en una operació contra una trama de presumpte pagament de comissions a CDC a canvi de l'adjudicació d'obra pública.