Directes
Ara en la televisió
MERIDIÀ ZERO
Ara en la ràdio
LÍNIA DE FONS (reemissió)

Cotino aporta un informe pericial davant la jutge que l'investiga per la visita del papa

L'informe esplica que la fundació que va organitzar l'acte no era pública i no estava subjecta a la normativa de contractació.

Juan Cotino, a l'arribada a la Ciutat de la Justícia de València

L'exvicepresident del Consell, Juan Cotino, ha presentat un informe pericial per a la seua defensa durant la seua declaració judicial, en condició d'investigat, per les presumptes irregularitats en els contractes efectuats amb motiu de la visita del papa Benet XVI a València en 2006.

Cotino, que ha sigut el primer a declarar dels huit investigats en la causa, ha comparegut davant la titular del jutjat d'instrucció número 5 de València durant 20 minuts i ha respost les preguntes efectuades per la jutgessa i pel seu advocat, segons ha detallat. El document aportat, que l'ha elaborat un advocat de l'estat en excedència, avala la tesi que la Fundació V Trobada Mundial de la Família, que va signar els contractes que s'investiguen, no era una fundació del sector públic i per tant no estava subjecta a la normativa específica de contractació.

El jutjat investiga la possible comissió de delictes de prevaricació administrativa, malversació i frau a l'administració en la contractació de diversos serveis associats a la visita del papa, sense respecte a les normes generals de contractació sense concurs ni concurrència pública. La causa té el seu origen en una peça separada del cas Gürtel remesa a València pel jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata. 

Cotino no ha volgut respondre davant els periodistes a cap altra qüestió, com l'opinió sobre la naturalesa pública o privada de la citada fundació o la seua possible participació en el pagament de comissions il·legals a través d'entitats bancàries de Luxemburg, segons consta en el sumari del cas Erial, en el qual figura com investigat juntament amb l'expresident de la Generalitat i exministre Eduardo Zaplana. 

Aquest dimecres passarà pel jutjat el bisbe auxiliar de València Esteban Escudero, entre d'altres. L'expresident de la Generalitat, Francisco Camps i l'exvicepresident, Víctor Campos, tancaran el calendari de declaracions el dia 5 de juny

València