Directes
Ara en la televisió
ATRAPA'M SI POTS
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR (reemissió)

La Coordinadora Valenciana d'ONGD alerta del missatge d'impunitat que llançaria un pacte amb Blasco

Demana "condemnes raonables" i que es tornen els diners defraudats.

La Coordinadora Valenciana d'ONGD alerta del missatge d'impunitat que llançaria un pacte amb Blasco
14 de maig 2019 - 20:22

La Coordinadora Valenciana d'ONGD ha emés un comunicat aquest dimarts per a insistir en la seua negativa a signar "cap acord de conformitat que no garantisca la devolució del que s’ha defraudat i justícia efectiva", a més de "l'assumpció d'unes condemnes raonables" per part l'exconseller de Solidaritat i exportaveu del PP a les Corts, Rafael Blasco.

En la sessió d'aquest dilluns, el fiscal Anticorrupció Jesús Carrasco ha presentat pactes de conformitat o preacords encara per concretar amb un total de 16 acusats dels 24 que seuen al banc dels acusats, entre els quals es troben el mateix Blasco i l'empresari Augusto César Tauroni, els dos principals acusats.

Per a la Coordinadora, que representa l'acusació particular en el juí per les presumptes irregularitats en subvencions a ONG i en el projecte d'un hospital a Haití que no es va arribar a construir, qualsevol acord que no incloga aquestes condicions és "inacceptable", atés que "estaria llançant a la ciutadania un missatge d'impunitat davant de la corrupció i l'estaria fent el cas més immoral que ha sacsejat la Comunitat Valenciana".

Segons aquesta entitat, que agrupa nombroses ONG, el lletrat de Blasco va aportar a la sala el títol de propietat d'un local situat a València del qual "ni tan sols és propietari". La Coordinadora entén que aquest oferiment "no és seriós" i "de cap manera garanteix el rescabalament de la responsabilitat civil i els danys morals que se li reclamen".