Directes
Ara en la televisió
PLAERDEMAVIDA
Ara en la ràdio
FÓRMULA TERRITORI (reemissió)

Consuelo Císcar, condemnada per afavorir la carrera del seu fill amb fons de l’IVAM

L'exdirectora de la pinacoteca ha acceptat la condemna d'un any i mig de presó i dos anys i mig d'inhabilitació per a ocupar un càrrec públic

L'exdirectora de l'IVAM, Consuelo Ciscar, en una imatge d'arxiu / Europa Press

L'exdirectora de l’Institut Valencià d'Art Modern, Consuelo Císcar, ha reconegut que va malversar fons del museu per a afavorir la carrera del seu fill, l’artista Rafael Blasco (conegut com 'Rablaci'), així com el delicte de prevaricació administrativa, i ha acceptat la condemna d'un any i mig de presó i dos anys i mig d'inhabilitació per ocupar un càrrec públic.

Segons ha avançat eldiario.es, l'Audiència de València considera provat que Císcar va disposar en benefici propi dels mitjans del museu entre 2008 i 2014 per a "promocionar la carrera artística del seu fill". A més, li organitzava exposicions en diferents països, coincidint amb les que ella projectava a l'IVAM, a fi de costejar la seua assistència a les inauguracions. 

L'ingrés en presó de Císcar ha quedat suspés i condicionat al fet que no delinquisca en dos anys i que pague, en els pròxims vint mesos, 50.000 euros pels fons públics desviats. A més, haurà d’abonar 25.000 euros per danyar la reputació de l’IVAM, de manera subsidiària amb els altres dos condemnats: Juan Carlos Lledó, exdirector econòmic administratiu del museu, i l’empresari Enrique Bienvenido Martínez.