Directes
Ara en la televisió
LA FINESTRA ESPORTIVA

El govern valencià mobilitzarà habitatges buits i estableix la gratuïtat del Carnet Jove

S'ha aprovat l'avantprojecte de la llei d'acompanyament en els pressupostos del 2023, que reforça l'acció en política social i millora el transport públic en municipis amb menys serveis

El conseller d'Hisenda, Arcadi España, aquest dilluns durant la roda de premsa posterior al ple del Consell extraordinari / Twitter: @GVAhisenda

El govern valencià ha aprovat aquest dilluns, en un ple extraordinari, l'avantprojecte de llei de mesures fiscals, de gestió administrativa i financera i d'organització de la Generalitat, també coneguda com la llei d'acompanyament. Entre les principals mesures que incorpora enguany destaquen la mobilització d'habitatges buits, la millora del transport públic als municipis amb menys serveis i la gratuïtat del Carnet Jove per a joves de 14 a 30 anys.

Segons ha informat la vicepresidenta primera i portaveu del Consell, Aitana Mas, en la roda de premsa posterior al ple, la norma seguirà ara la tramitació rutinària i, una vegada emesos els informes del comité econòmic i social i del Consell Jurídic Consultiu, es remetrà a les Corts perquè s'aprove com a projecte de llei.

La llei d'acompanyament reforça enguany l'acció del Consell en matèria de política social, concentra competències per a guanyar efectivitat, impulsa la mobilització d'habitatges buits, millora el transport públic en els municipis amb menys serveis i augmenta la protecció sobre dues activitats amb llarga tradició a la Comunitat Valenciana, la de les societats musicals i la de la pirotècnica, que passen a ser considerades recursos turístics de primer orde.

A més, després de sotmetre's la llei al procés d'informació pública el 6 d'octubre, s'han inclòs diverses aportacions d'rganitzacions i particulars. Entre altres punts, Aitana Mas ha destacat sis apartats en l'article 33 de la Llei 14/2018 de gestió, modernització i promoció de les àrees industrials, que completa les dotacions amb instal·lacions esportives, centres d'educació infantil, serveis de salut o de prevenció de riscos laborals mancomunats o la instal·lació d'oficines bancàries "per a fer dels polígons un instrument de promoció econòmica i del benestar".

Principals mesures

La llei de pressupostos, al ple de divendres

Durant la roda de premsa posterior al ple extraordinari del Consell, Aitana Mas, s'ha mostrat confiada que en la reunió ordinària de divendres vinent el govern valencià donarà llum verda al projecte de la llei de pressupostos del 2023. Segons ha informat la vicepresidenta, el grup de treball continua les negociacions i "està intensificant el nombre de reunions els últims dies". "Esperem que aquest divendres es puga portar el projecte per a l'aprovació i es puga remetre a les Corts abans que acabe el mes d'octubre com a marca la llei", ha afegit.