Directes
Ara en la televisió
LES NOTÍCIES DEL MATÍ
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

El Consell de Ministres declararà València i Castelló zones d'emergència per la pluja

La Comunitat Valenciana ha viscut enguany l'episodi de pluja més fort des de fa 18 anys.

Dispositiu de bombers durant la forta pluja

El Consell de Ministres declararà les comarques de València i Castelló zones afectades greument per una emergència de protecció civil, actual denominació de zona catastròfica. La declaració agilitzarà el procés de tramitació d'ajudes per als afectats pels temporals de pluja. En el mateix Consell de Ministres també es qualificaran com a zones d'emergència Màlaga, Sevilla, Cadis, Tarragona i Terol, que han patit fortes pluges en les últimes setmanes.

Enguany, la Comunitat Valenciana ha viscut els episodis de gota freda mes intensos dels últims 18 anys amb acumulacions de pluja de més de 200 litres per metre quadrat en poques hores, sobretot al nord de les comarques de Castelló i en algunes zones del litoral de València.

El procés d'exhumació de Francisco Franco del Valle de los Caídos

El Consell de Ministres també ha aprofitat per a fer públics els avanços en el procés d'exhumació de Francisco Franco. A més, presentarà el recurs davant el Tribunal Constitucional contra la resolució del Parlament, en què es va reprovar el Rei. El govern ha decidit aprovar el recurs, ja que entén que la resolució del Parlament és "inconstitucional”.