Directes
Ara en la televisió
À PUNT NOTÍCIES NIT
Ara en la ràdio
FÓRMULA TERRITORI (reemissió)

El Congrés de la pròxima legislatura es constituirà el 3 de desembre

La campanya electoral serà de l’1 al 8 de novembre.

La presidenta del Congrés, Meritxell Batet, durant la compareixença / congreso.es

Les Corts Generals de la pròxima legislatura es constituiran el 3 de desembre a les 10 del matí, tal com figura en el reial decret de convocatòria electoral que es publica aquest dimarts en el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE). La presidenta del Congrés, Meritxell Batet, ha concretat la data de la sessió de constitució del Congrés i del Senat de la legislatura que arrancarà després de les eleccions generals del 10 de novembre.

En una compareixença davant els mitjans, Batet ha precisat que no hi haurà canvi en el nombre de diputats que escull cada circumscripció, a diferència del que va passar en els comicis del 28 d’abril. La campanya electoral s'estendrà des del dia 1 de novembre fins al divendres dia 8.

La tretzena legislatura acaba sense haver aconseguit la investidura d’un president del govern, però no ha sigut una legislatura improductiva”, ha defensat Batet, fent referència a les nou sessions plenàries i tres de la Diputació Permanent. “El que no hem sigut capaços d’aconseguir és formar govern”, ha acceptat la presidenta del Congrés, a més d’apuntar que “no és desitjable el bloqueig institucional” i que la decisió recau de nou en la ciutadania espanyola.