Directes
Ara en la televisió
COMUNITAT VALENCIANA NATURA VIVA
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR (reemissió)

La Comunitat Valenciana, candidata a albergar l'Agència d'Intel·ligència Artificial

El president Puig ha anunciat que el Consell està treballant per a aconseguir que la seu de la nova agència estiga ací

La Comunitat Valenciana serà candidata a albergar l'Agència d'Intel·ligència Artificial

La Comunitat Valenciana serà candidata a ser seu de la futura Agència Espanyola de Supervisió de la Intel·ligència Artificial (AESIA), i ja treballa per a presentar la seua proposta de candidatura, segons ha anunciat aquest dimecres el president de la Generalitat, Ximo Puig.

"La Comunitat Valenciana serà candidata a la seu de la Intel·ligència Artificial del govern, estem treballant en això i la nostra voluntat és aconseguir-lo", ha proclamat Puig davant els assistents a la jornada "Comunitat Valenciana cap al futur" celebrada al Palau de les Comunicacions de València i organitzada per Europa Press Comunitat Valenciana.

El Consell de Ministres ha acordat aquest dimarts l'inici del procediment per a establir la seu de la futura Agència Espanyola de Supervisió de la Intel·ligència Artificial (AESIA). És la primera vegada que es posa en marxa aquesta fórmula per a la desconcentració d'institucions de l'Estat.

D'acord amb el reial decret que estableix el procediment per a la determinació de les seus d'entitats del sector públic institucional estatal, aprovat el mes de març passat, en les pròximes setmanes es reunirà la comissió consultiva creada a aquest efecte amb l'objectiu de fixar i publicar els criteris que es valoraran per a l'elecció de la seu.

A partir de llavors, les comunitats autònomes i els òrgans plenaris de les entitats locals podran presentar per mitjans electrònics la candidatura d'un o diversos municipis per a albergar la seu física de l'entitat.

Addicionalment, les administracions que presenten candidatures poden oferir tots o algun dels següents compromisos: cessió de béns immobles, assumpció de costos financers del trasllat o creació de la seu i mesures de suport al personal traslladat.

Les seues candidatures han de comptar amb caràcter previ amb un fort ecosistema empresarial i d'investigació sobre la intel·ligència artificial, a més d'estar preparades per a generar i rebre talent tècnic multidisciplinari, amb coneixements tant en les noves tecnologies, els diferents sistemes de IA i els seus models de supervisió, com en els camps de l'ètica i les ciències socials i jurídiques.

També hauran de respondre al procés de cohesió territorial que persegueix el govern, amb l'objectiu d'impulsar la igualtat d'oportunitats i estimular el seu teixit social i empresarial.