Directes
Ara en la televisió
ALTA TENSIÓ

Compromís demana investigar el rei emèrit Joan Carles I

La formació taronja, ERC i Més País han registrat una proposta al Congrés i emplacen el PSOE a donar-los suport.

Compromís demana investigar el rei emèrit Joan Carles I

Compromís, ERC i Més País han registrat al Congrés una petició per a crear una comissió d'investigació sobre les suposades donacions que el rei emèrit, Joan Carles I, hauria fet a Corinna zu Sayn-Wittgenstein i han emplaçat el PSOE a donar-los suport.

La decisió dels partits, que secunden també JxCat i el BNG, es produeix després que es coneguera una informació del diari suís Tribune de Genève, que anunciava que el primer fiscal de Ginebra està investigant aquestes donacions des de 2018 davant la sospita que es tracte d'operacions de blanqueig de diners.

Així, demanen que es constituïsca una comissió d'investigació sobre "la concurrència de responsabilitats civils, ètiques i polítiques per les presumptes irregularitats realitzades per l'excap de l'estat i el seu cercle més pròxim".

El diputat de Compromís, Joan Baldoví, ha assenyalat que és necessari saber d'on provenien els diners que investiga Suïssa per "salut democràtica i per salut de la institució" a la qual representa el rei emèrit i que és sufragada amb "els impostos de tots els espanyols".