Directes
Ara en la televisió
À PUNT NOTÍCIES NIT
Ara en la ràdio
FÓRMULA TERRITORI (reemissió)

Compromís, en contra d'un avançament de les eleccions autonòmiques

La coportaveu del partit, Àgueda Micó, defensa la tasca del govern del Botànic i advoca per mantindre la situació d'estabilitat institucional.

Les dos portaveus de Compromís, Mónica Oltra i Àgueda Micó / Efe

Compromís no vol un avançament de les eleccions autonòmiques. Ho ha dit la coportaveu del partit i secretària general del Bloc, Àgueda Micó, en una entrevista en Les notícies del matí. Micó ha defés la tasca que ha fet el govern del Botànic durant aquests tres anys i mig, i ha insistit en la situació d'estabilitat institucional en què es troba el territori valencià. 

Malgrat que el president de la Generalitat, Ximo Puig, va obrir la porta a aquell escenari, l'avançament electoral no és un tema que "preocupe l'opinió pública" i Micó creu que és aconsellable mantindre la normalitat i l'estabilitat. "En el Botànic tots tenim clar què hem de fer si algú canvia d'opinió, i és convocar-nos", ha destacat.

Respecte de la possibilitat que coincidisquen les eleccions generals i les autonòmiques, la coportaveu de Compromís ha oferit diàleg al PSOE de Pedro Sánchez per tal que esgote la legislatura. "Que sega a parlar amb Compromís i intente buscar aqueixes aliances necessàries per a portar estabilitat al govern central", ha indicat.

Àgueda Micó ha dit que la formació valenciana està satisfeta amb aquests quatre anys de govern, i s'ha mostrat optimista amb la revalidació de l'acord del Botànic el maig del 2019.