Directes
Ara en la televisió
LA SALA

Cantó demana reobrir els centres esportius que disposen de ventilació o que es troben a l’aire lliure

Segons el síndic de Ciutadans, l’esport hauria de tractar-se com un “servei essencial”.

El síndic de Ciutadans, Toni Cantó, al costat de la diputada de la formació, Rosa Menor / Ciutadans

El síndic de Ciutadans a les Corts, Toni Cantó, ha exigit aquest dissabte un pla d’ajudes directes per a les instal·lacions esportives, la reducció de l’IVA del 21 al 10% i la reobertura dels centres, prioritzant, això sí, els que compten amb ventilació o es troben a l’aire lliure.

A més, Cantó ha explicat que el seu grup parlamentari ha registrat una proposició no de llei per a “donar suport a aquest sector durament castigat per la pandèmia i per les restriccions, ja que ha patit pèrdues del 35% de la facturació i preveu que un de cada cinc gimnasos es veja obligat a tancar”.

El polític ha fet aquestes declaracions acompanyat per la diputada de la formació, Rosa Menor, a les pistes d’un gimnàs de València, on ha expressat també que l’esport “no només és oci, sinó que és salut”, per la qual cosa hauria de tractar-se com un “servei essencial”.

Des de Ciutadans també s’ha destacat que els centres esportius són espais “segurs”, i que la taxa de contagis que tenen és inferior al 0,5%, segons diversos estudis.