Directes
Ara en la televisió
À PUNT NOTÍCIES NIT

Borràs (JxCat) insisteix en la seua innocència i denuncia l'ús de "clavegueres" contra ella

El Suprem la investigarà per adjudicar presumptament contractes a dit quan dirigia l'Institució de les Lletres Catalanes.

La portaveu de JxCat en el Congrés, Laura Borràs, en una imatge d'arxiu / Ricardo Rubio (Europa Press)

La portaveu de JxCat en el Congrés, Laura Borràs, ha tornat a insistir que "és innocent". Segons ha dit, sota la seua direcció en l'Institució de les Lletres Catalanes (ILC) "no hi ha hagut cap perjudici per a l'erari públic", i ha denunciat l'actuació de "clavegueres", que només busquen "intoxicar".

Així s'ha expressat Borràs en declaracions en els corredors del Parlament després que aquest dimarts el Tribunal Suprem acordara obrir-li un procediment per presumptes irregularitats en l'adjudicació a un amic de 18 contractes per valor de 259.863 euros quan dirigia l'ILC, entre 2013 i 2017. El Suprem la investigarà per delictes de prevaricació, malversació, frau a l'administració i falsedat per, presumptament, adjudicar contractes a dit. 

"En aquest Estat la presumpció que conta és la presumpció de culpabilitat", ha lamentat Borràs, que ha garantit no haver comés "cap delicte" i ha dit esperar poder defensar-ho així "en seu judicial" i no davant la premsa. Així, ha criticat el "treball mediàtic per a tractar d'aombrar" la seua figura i "vincular" el seu nom amb la corrupció, una tasca que ha titlat d'"àrdua".

La dirigent de JxCat ha descartat finalment apartar-se de la vida política, atés que ha recordat que no és militant del PDeCat i que, per tant, no se sent concernida pel reglament intern del partit, tampoc pel que fa a processos judicials.