Directes
Ara en la televisió
À PUNT NOTÍCIES NIT
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR (reemissió)

Baldoví anuncia que crearà una llei per un turisme "més sostenible"

El candidat de Compromís a la presidència de la Generalitat aposta per buscar un nou model més desestacionalitzat

Joan Baldoví (Compromís), aquest dimarts, al port de Xàbia / À Punt

El candidat a la presidència de la Generalitat, Joan Baldoví, ha anunciat aquest dimarts a Xàbia (Marina Alta) que si dirigeix la Generalitat, impulsarà una nova llei de turisme "que avance cap a un nou model que reduïsca l'impacte turístic mediambiental, genere més qualitat de vida en el seu entorn" i permeta un turisme més desestacionalitzat.

Baldoví ha insistit que "calen mesures que s'han d'impulsar des de la Generalitat perquè el turisme oferisca condicions laborals dignes per a totes les persones i siga, així, un motor de benestar i no de precarietat".

Ha destacat que es prioritzaran en les ajudes al sector turístic les empreses que oferisquen millors condicions laborals i paguen per damunt de conveni als seus treballadors, al mateix temps que s'establirà una metodologia de prevenció d'accidents laborals per al sector de l'hoteleria i les cambreres de pis.

En aquest sentit, ha exposat que es fixarà un nombre d'habitacions màximes per jornada, descansos mínims, més prevenció de riscos i mesures de control.

"Volem una llei de turisme ambiciosa pensada per a totes les persones, també per als sectors productius amb què conviuen, com per exemple la pesca, tan important històricament per a les nostres comarques de costa", ha explicat Baldoví, que proposa "garantir una harmonia entre pesca, agricultura, indústria i turisme en benefici del treball de qualitat i del benestar de les persones".

A més, el candidat ha subratllat la necessitat de la posada en marxa de la taxa turística "justament per a millorar la relació entre el turisme i el seu impacte en les persones i el seu entorn" i ha ressaltat que aquesta taxa "ha de fer que el turisme col·labore en les despeses que genera i que aquestes no recaiguen exclusivament sobre el veïnat".

Finalment, Baldoví ha demanat "no posar tots els ous a la cistella del turisme" i diversificar l'economia de les comarques amb monocultiu turístic "per a millorar les oportunitats de les persones amb una aposta decidida per la indústria i pel sector primari".

Eleccions 28M