Directes
Ara en la televisió
PLAERDEMAVIDA
Ara en la ràdio
FÓRMULA TERRITORI (reemissió)

Augmenten de 8 a 12 els anys d’inhabilitació d’Echávarri pel cas Comerç

El TSJ desestima els recursos i confirma la sentència per un delicte continuat de prevaricació pel fraccionament de factures.

Echávarri, a l'esquerra, durant el juí / À Punt

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha augmentat de 8 anys i mig a 12 els anys d’inhabilitació de l’exalcalde socialista d’Alacant Gabriel Echávarri per un delicte continuat de prevaricació pel fraccionament de factures quan dirigia l’àrea de Comerç.

A més d’Echávarri, l’alt tribunal també ha establit aquesta pena a un dels dos assessors condemnats, Pedro de Gea, mentre que a l’altre, Eduardo Díez, li eleva la inhabilitació de 7 a 9 anys, en considerar-ho delicte, però no continuat.

Els tres havien recorregut en apel·lació la sentència emesa el passat octubre per l’Audiència Provincial d’Alacant en relació amb el pagament de nou factures per a publicitar la gala dels Premis de Comerç de 2016 i per la renovació de la senyalització dels mercats municipals.

El TSJCV en desestima els recursos i imposa les costes processals corresponents de l’alçada als tres recurrents. Contra aquesta sentència cap recurs de cassació davant el Tribunal Suprem en el termini de cinc dies.