Directes
Ara en la televisió
LA CUINA DE MORERA

Arxiven la causa contra Rus pel desviament de fons en l'enllumenat de Llutxent

El jutjat considera que les declaracions incriminatòries realitzades per Marcos Benavent "manquen de tot sentit i realitat"

Alfons Rus / À Punt NTC

El jutjat d'instrucció número 9 de València ha acordat el sobreseïment provisional de la causa contra l'expresident de la Diputació de València Alfons Rus pel desviament dels fons d'un contracte per a la renovació de l'enllumenat públic de Llutxent.

El jutjat considera que les declaracions incriminatòries realitzades per l’exgerent d’Imelsa Marcos Benavent "manquen de tot sentit i realitat". Es tracta, segons el tribunal, de "presumptes excuses per a derivar en uns altres les seues presumptes responsabilitats, a determinar en juí oral, si escau".

Aquest assumpte va ser denunciat inicialment per la Diputació de València. El seu president aleshores, Alfons Rus, va responsabilitzar Benavent i un altre empresari, Vicente Calvo, d'haver-se quedat els diners.

No obstant això, després de la declaració de Benavent, la participació de Rus va passar de querellant a investigat, encara que el jutjat ha decidit finalment sobreseure la causa contra ell de forma provisional.

València