Directes
Ara en la televisió
ATRAPA'M SI POTS
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR (reemissió)

Alfred Bosch, conseller d'Acció Exterior català, substitut d’Ernest Maragall

Un dels assumptes més delicats als quals haurà de fer front és la de la reobertura de les delegacions del govern català a l'exterior.

Europa Press

El fins ara cap d'Esquerra Republicana de Catalunya en l'Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, ha sigut nomenat aquest dijous nou conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, en substitució d'Ernest Maragall, que ara es concentrarà en la seua candidatura per a ser alcalde del consistori de Barcelona.

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha signat el decret de nomenament de Bosch, que prendrà possessió del seu càrrec aquest divendres.

Maragall ja havia anunciat que al final del ple d'aquesta setmana en el Parlament de Catalunya deixaria el seu càrrec per a dedicar-se plenament al repte de les pròximes eleccions municipals a Barcelona, a les quals concorrerà com a cap de llista d'ERC.

Una de les carpetes més delicades que Maragall llega a Bosch és la de la reobertura de les delegacions del govern català en l'exterior. Aquest passat dimarts, la Generalitat de Catalunya va aprovar un decret específic per a cadascuna de les sis noves delegacions que preveu obrir pròximament: a Lisboa, Zagreb, Estocolm, Viena, Riga i Beirut.

Es tracta de la segona fase del pla de la Generalitat per a desplegar les seues delegacions a l'exterior, una vegada completada la primera fase, amb la reactivació de les seues seus a Alemanya, el Regne Unit i Irlanda, Itàlia, EUA, França i Suïssa.