Directes
Ara en la televisió
SOM DE CASA

Ábalos també deixa la secretaria d'organització del PSOE

El substitueix en el càrrec qui fins ara era responsable de coordinació territorial, Santos Cerdán

Ábalos a l'Alcora, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

José Luis Ábalos no seguirà tampoc al capdavant de la secretaria d'organització del PSOE. Així ho ha confirmat aquest dilluns a última hora de la vesprada en una carta dirigida a Pedro Sánchez i a la comissió executiva federal del partit, fent bones les informacions internes que apuntaven en aquesta direcció.

Santos Cerdán, el seu número dos orgànic i fins ara secretaria de cooerdinació territorial, substituirà en el càrrec l'exministre valencià. Cerdán reemplaça provisionalment Ábalos fins al 40é Congrés del PSOE, previst per al mes d'octubre a València.

Segons ha informat el PSOE, en la carta Ábalos ha destacat la lleialtat i el sentit del deure que durant quatre anys ha realitzat dins del partit i ha definit la seua marxa com una decisió "madurada i necessària des del punt de vista personal i familiar".

Ábalos considera a més que aquests anys al capdavant de la secretaria d'organització han sigut l'honor polític més gran de la seua vida i és conscient que deixa la direcció "d’un partit cohesionat al voltant del lideratge del secretari general i president del govern".

El fins ara secretari d'organització del PSOE va evitar ahir diumenge informar sobre la seua decisió i va deixar per a aquesta setmana l'anunci de la renúncia o no al càrrec orgànic. Però fonts socialistes expliquen que Lastra ja ha assumit des de Ferraz tot el control, també la part organitzativa, com li correspon a la que ja era en el PSOE la número dos del secretari general, el president Pedro Sánchez.