Comença la campanya de la clòtxina valenciana amb bones previsions
La Mediterrània li dona a la nostra clòtxina un sabor més intens i més suau que les d’altres mars
Aquest dimarts comença oficialment la temporada de la clòtxina valenciana, que es cultiva als ports de València i Sagunt, i enguany les previsions són positives.
L’agrupació de clotxiners de València i Sagunt calcula que enguany la producció augmentarà un 5% i esperen superar les 1.200 tones d’aquest preat mol·lusc al qual la Mediterrània atorga un sabor especial que el diferencia dels cosins del delta de l’Ebre o del mar Cantàbric.
Segons el president de l’agrupació, José Luis Peiró, la clau és la combinació de la salinitat del golf de València i l’aigua del riu Túria, que permeten una diferència en el sabor que fa que la nostra clòtxina es diferencie de la resta.
D’aquesta barreja de sals única, naix una clòtxina amb un sabor més intens i més suau, indica el gerent del restaurant En Boga, Rafael Brández. Per això no necessita tanta cocció com la del Cantàbric, per exemple, ja que la clòtxina d'ací “s’ha de deixar més aïna crueta” per a gaudir-la bé.
Més llegit
-
Catalá, Barcala, Fabra i Pérez Llorca, elegits vocals del Comité Executiu Nacional del PP
-
Mercavalència recupera la III Entrada de la Clòtxina al Mercat del Cabanyal
-
Mor ofegat un home de 77 anys quan es banyava en una platja de Cullera
-
Fanzara es convertix en un llenç a l'aire lliure amb el MIAU, el Museu Inacabat d'Art Urbà
-
La ponència política del PP incorpora tres esmenes valencianes focalitzades en el FLA i l'exempció fiscal per a ajudes de la dana
-
València planta cara a la calor amb refugis climàtics gratuïts i climatitzats