Comença la campanya de la clòtxina valenciana amb bones previsions
La Mediterrània li dona a la nostra clòtxina un sabor més intens i més suau que les d’altres mars
Aquest dimarts comença oficialment la temporada de la clòtxina valenciana, que es cultiva als ports de València i Sagunt, i enguany les previsions són positives.
L’agrupació de clotxiners de València i Sagunt calcula que enguany la producció augmentarà un 5% i esperen superar les 1.200 tones d’aquest preat mol·lusc al qual la Mediterrània atorga un sabor especial que el diferencia dels cosins del delta de l’Ebre o del mar Cantàbric.
Segons el president de l’agrupació, José Luis Peiró, la clau és la combinació de la salinitat del golf de València i l’aigua del riu Túria, que permeten una diferència en el sabor que fa que la nostra clòtxina es diferencie de la resta.
D’aquesta barreja de sals única, naix una clòtxina amb un sabor més intens i més suau, indica el gerent del restaurant En Boga, Rafael Brández. Per això no necessita tanta cocció com la del Cantàbric, per exemple, ja que la clòtxina d'ací “s’ha de deixar més aïna crueta” per a gaudir-la bé.
Més llegit
-
MINUT A MINUT | Seguix l'última hora del temporal de pluges a la Comunitat Valenciana
-
L’Aemet advertix que el pitjor del temporal a València arribarà esta vesprada, de nit i matinada
-
La Generalitat convocarà en 2026 una oferta pública d’ocupació de més de 2.600 places
-
La inestabilitat encara pot generar pluges fortes
-
Fins a tres accidents embossen l'accés i eixida de València per l'A-3, la CV-30 i la V-30
-
L'Aemet manté la Comunitat Valenciana en avís groc per la borrasca Emilia, que ha deixat més de 100 l/m² a la Safor i la Plana Baixa