Pasteleria Galán guanya el premi a la millor Mocadorà per tercer any consecutiu
També s'ha emportat el segon guardó al millor aparador, on el gran triomfador ha sigut Horno Pastelería Cuenca, de València
La Pastelería Galán d’Albal (Horta Sud) ha guanyat per tercer any consecutiu el premi a la Millor Mocadorà 2024 en el Concurs de Sant Donís del Gremi de Forners i Pastissers de València per la qualitat, sabor i varietat dels seus dolços de massapà artesanals. I no només això, sinó que també s'han emportat el segon premi en la categoria d'Ornamentació Comercial, que premia els aparadors.
El segon classificat en la categoria Millor Mocadorà ha sigut Horno San Antonio, a Sant Antoni de Benaixeve (Camp de Túria), que també s’ha endut el tercer premi d’Ornamentació Comercial. I la tercera posició és per a Horno La Estrella, a València.
El primer classificat en la modalitat d’Ornamentació Comercial ha sigut Horno Pastelería Cuenca, a València, que ha destacat per l'originalitat i creativitat en el disseny, composició i presentació artística del seu aparador, segons la nota de premsa del gremi.
Esta és la 43a edició del concurs de Sant Donís que organitza el Gremi de Forners i Pastissers de València, un certamen que posa el focus en estos dolços artesans que, cada 9 d’octubre, omplin els aparadors dels establiments, i que és una mostra del compromís, tant dels professionals de la pastisseria com de la població, amb la tradició artesanal valenciana al voltant de la festa dels enamorats i els productes típics de la regió.
El jurat ha estat format per mestres pastissers, representants de les associacions de consumidors —AVACU, Tyrius i Unió de Consumidors—, representants de l'Escola de Belles Arts i premsa especialitzada.
Laura de Juan, secretària general del Gremi de Forners i Pastissers de València, afirma que cada edició és més complicat per al jurat escollir els guanyadors, ja que cada elaboració representa una mostra de "la qualitat i de l'extraordinari talent i professionalitat "de les pastisseries artesanes". "És gràcies a la seua passió per este ofici i a l'esforç diari que esta tradició es manté viva, celebrant no només les nostres arrels, sinó també l'art i la gastronomia que defineixen la nostra regió", subratlla.
Més llegit
-
Estos són els dotze festius autonòmics del calendari laboral del 2026
-
À Punt estrena l’exitosa sèrie britànica ‘Doc Martin’, una comèdia diària per a les vesprades d’estiu
-
Moren tres banyistes d'edat avançada a les platges de Gandia, Dénia i Benissa
-
Almussafes registra un sisme de magnitud 2,7 i Silla dos més, de magnitud 2,1 i 1,9, respectivament
-
Les farmàcies estudien fer vaga pels impagaments: "Hem de demanar préstecs per a sufragar la despesa de la Seguretat Social"
-
Condemnats a 20 i 12 anys de presó dos dels quatre acusats d’abús sexual a una menor a la Vall d’Albaida
Més vist
-
Informe | La Laboral de Xest
-
29.06.2025 | Entrada de Moros i Cristians de Benissa | Primera part
-
29.06.2025 | Entrada moros i cristians de Benissa | Segona Part
-
30.06.2025 | A la fresca
-
La Universitat Laboral de Cheste, ciutat educativa de primer nivell
-
Carles Alberola recorda la Universitat Laboral de Cheste: “Era un paradís”
Més escoltat
-
30.06.2025 | Línia de fons
-
30.06.2025 | Luís Fernández, VIELCA INGENIERÍA
-
30.06.2025 | 90 minuts
-
30.06.2025 | “Fil d’Irene”, el calvari de les dones migrants llatinoamericanes que busquen una nova vida als Estats Units
-
30.06.2025 | A poqueta nit | Primera Part
-
30.06.2025 | Queda’t amb El GastroTurista | Binhui Jiang