Directes
Ara en la televisió
À PUNT NOTÍCIES MIGDIA

'La caravana de les flors' ompli de teatre, festa i reivindicació LGTBIQ Sant Miquel dels Reis

La performance torna un any després al monestir i antiga presó i podrà gaudir-se fins al 18 de juny

'La caravana de les flors' torna a Sant Miquel del Reis / À Punt NTC

Dansa contemporània, balls urbans i vogue, poesia i teatre s'uneixen en la proposta escènica multidisciplinària de La caravana de les flors en la seua tornada al claustre del monestir de Sant Miquel dels Reis de València un any després.

D'aquesta manera, i sumant-se a les propostes i reivindicacions de l'Orgull LGTBIQ+, l’espai ofereix huit noves funcions d'aquesta proposta, una producció de Bramant Teatre per a la Direcció General de Cultura i Patrimoni que, en l'estrena, la temporada passada, va exhaurir les localitats.

Enguany, més d'un miler de persones podran gaudir d’aquest espectacle gràcies a les invitacions que s’han posat a la disposició del públic. 140 espectadors podran assistir a cadascuna de les huit representacions d'aquesta proposta que tindrà lloc de dijous a diumenge fins al 18 de juny.

Un viatge en la memòria LGTBIQ+

Les històries personals de l’elenc i les de membres de generacions prèvies del col·lectiu LGTBIQ+, així com les de referents mundials de la lluita pels drets de les persones homosexuals i trans, són la base d'un espectacle generat mitjançant la tècnica de l'autoficció.

Els coautors, Jerónimo Cornelles i Guadalupe Sáez, han recollit tot aquest material en un procés d'investigació per a anar donant-li forma, construint una dramatúrgia i un text que reflecteix el contrast generacional.

Sobre l'escenari, es mostren les conquistes dels veterans que van lluitar pel respecte a la diversitat, diversos d'ells, membres del grup Gent Gran de Lambda, però també els reptes dels qui, des de la societat actual, reivindiquen la llibertat.

La caravana de les flors proposa una versió queer de La Barraca, el mític grup de teatre itinerant fundat per Federico García Lorca i Eduardo Ugarte durant la Segona República per a portar la cultura als entorns rurals més aïllats.

Reprenent el seu esperit divulgador, i des de l'alegria, l'espectacle tracta d'evidenciar el camí que encara queda per fer per a l'acceptació social d'un concepte més obert i lliure de la mateixa identitat i de l'orientació sexual, deixant arrere la clàssica oposició binària entre homosexual i heterosexual, home i dona.

"Feia temps que tenia al cap la idea que hi havia un deute històric amb el col·lectiu", ha admés Cornelles. "Amb altres víctimes sí que hi ha hagut un reconeixement més explícit, però no amb la persecució que durant segles s'ha fet a persones per ser gais o trans", ha afirmat.

Diferents llenguatges expressius conviuen amb el teatre i la projecció d'audiovisuals en una posada en escena eclèctica, guiada per nou talents de disciplines variades i tots vinculats amb el col·lectiu. Raisha Cosima i Saphira Cosima són especialistes en vogue; Candela Mora i Javi Nadal són actors; Elsa Moreno és poeta i ballarina; Víctor Mula interpreta i coreografia balls urbans; Iago Muñoz és saxofonista i percussionista; Juan Román Peinado és estudiant d'art dramàtic, i la drag queen Liz Dust completa l’elenc.

València Teatre