CERTAMEN INTERNACIONAL DE BANDES 2018

L’Elx perd la final però fa història en la Copa de la Reina

El títol se l’ha endut el Fertilidad Màlaga, que ha guanyat les il·licitanes per 20-24.

Les il·licitanes han lluitat, però no han pogut celebrar títol. / @cbm_elche (Twitter)

Era el partit més important de la seua història i l’Handbol Elx l'ha perdut amb honor. El Rincón Fertilidad Màlaga s’ha imposat per 20-24 i ha alçat el trofeu al pavelló El Limón d’Alhaurín de la Torre (Màlaga), on ha tornat a escena l’handbol femení en temps del coronavirus. A les graderies hi havia el 20 vint per cent de l’aforament, vora 300 persones.

Les malaguenyes han controlat del partit des de l’inici i s’han posat per davant en el marcador. Les franjaverdes alternaven encerts i errades, però no es despenjaven i a l’equador de la primera part empataven a 6. Màxim equilibri i igualtat durant molts minuts. Al descans se n’han anat amb un resultat favorable al Fertilidad de 9 a 11, dos gols per davant. Guarismes baixos al marcador.

Les franjaverdes, subcampiones

En la represa Rocamora els demanava intensitat, però l’equip no reaccionava, res no els eixia i el rival se n’anava de cinc (15-20). La final prenia color roig-i-negre, les franjaverdes s’hi deixaven la pell, recuperaven balons però no marcaven. El Fertilidad certificava la victòria amb un 20-24 al marcador. La Copa es quedava a casa de l’equip amfitrió, que sumava el seu primer trofeu, però el visitelche.com també havia fet ja història en arribar a la final. En el difícil trajecte per a arribar a aquesta cita, les il·licitanes havien deixat en el camí el potent Bera Bera, vigent campió de Lliga i de Copa, i l’Aula Valladolid, el finalista de Copa de l’any passat.