LA CUINA DE MORERA

L'Elx assalta el Coliseum (0-1)

Un gol del debutant Lucas Pérez ha donat a l'equip franjaverd la primera victòria de la temporada

Lucas Pérez celebra el gol / Rodrigo Jiménez (Efe)

L'Elx ha aconseguit la primera victòria de la temporada en guanyar el Getafe per 0-1 gràcies a un gol del debutant Lucas Pérez. Els franjaverds han sobreviscut en una primera part amb més possessió dels madrilenys i s'han mostrat molt superiors en la segona. El marcador ha sigut fins i tot curt, però la victòria permet als d'Escribá situar-se en la part alta de la classificació.

L'equip il·licità jugava al Coliseum Alfonso Pérez Muñoz contra un rival que acumulava tres derrotes en tres jornades. La principal novetat en l'onze de Fran Escribá ha sigut l'entrada d'Omar Mascarell, que debutava, en el lloc d'Iván Marcone, en el ja clàssic 5-3-2 dels franjaverds.

Els madrilenys han començat dominant davant d'un Elx al qual li ha costat entrar en el partit i fins i tot passar del mig del camp en els primers minuts. Però la major possessió dels locals no s'ha traduït en ocasions clares de gol i poc a poc els franjaverds s'han anat trobant més còmodes. De fet, la millor ocasió d'una primera part amb poca fluïdesa ha sigut per als d'Escribá. Benedetto no ha encertat a rematar entre els tres pals després d'una gran acció de Lucas Boyé, i s'ha arribat al descans amb empat a zero.

Els il·licitants han eixit millor en la represa i novament Benedetto ha tingut l'oportunitat d'inaugurar el marcador. Era només un avís. Lucas Pérez, que acabava d'entrar al camp substituint Boyé, ha avançat l'Elx en superar David Soria després d'una gran acció de Mojica. Arribar i moldre. El gallec ha marcat als deu minuts del debut amb la camiseta franjaverda. El gol ha fet mal als madrilenys i els d'Escribá han pogut ampliar l'avantatge: primer, Lucas Pérez i després, Mojica, però no ho han aconseguit i ha tocat patir fins al final per a assegurar el primer triomf de la temporada.

L'Elx completa un inici de Lliga complicat, amb rivals d'entitat com el Sevilla, l'Atlètic de Madrid i l'Athletic Club, amb cinc punts en quatre partits. Bagatge immillorable per a un equip en què encara no ha debutat l'argentí Javier Pastore. El Llevant de Paco López serà el pròxim rival.