À PUNT NOTÍCIES MIGDIA

Espanya venç Romania per 1-2

L'equip de Robert Moreno trenca la maledicció en terres romaneses

Paco Alcácer celebra el seu gol amb la ‘roja’ / Efe

Fins hui, en quinze ocasions s'havia enfrontat Espanya a Romania amb igualtat absoluta: cinc empats, cinc derrotes i cinc victòries. El partit d'aquesta nit, disputat a Bucarest, ha servit, per una banda, per a decantar la balança a favor de la selecció espanyola i, per l'altra, per a fer ple de victòries en aquest grup F, dins la fase classificatòria per a l'Eurocopa de futbol del 2020.

Els valencianistes Gayà i Parejo han vist el partit des de la banqueta, però el seleccionador espanyol, Robert Moreno, en el seu debut oficial ha recorregut a Rodrigo i als valencians Saúl Ñíguez i Paco Alcácer en l'onze titular. Precisament el jugador de Torrent ha tingut les dues primeres oportunitats clares als minuts 1 i 6. La selecció espanyola ha ofegat els romanesos en els primers compassos del partit amb una pressió constant, que ha donat fruit en el minut 29, quan Sergio Ramos ha transformat un penal que han fet a Ceballos. El de Camas ha enganyat totalment Tătărușanu, el porter de la selecció local.

Alcácer ha volgut sumar-se a la festa a penes començar la represa, després d'una bonica jugada combinativa dels jugadors de la selecció espanyola: Ceballos es llueix fent una gran passada en profunditat per a Alba, que centra perquè el davanter del Borussia Dortmund només haja d'espentar la pilota cap al fons de la xarxa. El 0-2 ha transmés la sensació que el partit estava controlat.

Però ja se sap: els partits duren 90 minuts, i ha sigut en el 59 quan Romania s'ha clavat de ple en l'encontre, després d'un gol de cap d'Andone. Per a donar més emoció al duel, Llorente ha vist targeta roja per fer caure Puskás quan enfilava cap a l'àrea de Kepa. Espanya ha resistit els últims 12 minuts amb un home menys, i en els pitjors moments de joc ha aparegut la figura de Kepa, que amb les seues parades a les acaballes del partit ha evitat l'empat dels romanesos. Al remat, 1 a 2 i nova victòria, la número 5, de la selecció espanyola en aquesta fase classificatòria.