LA CUINA DE MORERA

L'Elx no pot contra tots els elements (2-3)

Una controvertida targeta roja a Magallán quan els franjaverds guanyaven per 2-0, ha marcat el partit

Edgar Badia es lamenta a la fi del partit / Manuel Lorenzo (Efe)
Hèctor Salvador @apuntesports
23 de febrer 2023 - 19:59 Actualitzat: 25 de febrer 2023 - 13:06

L'Elx ha deixat escapar una de les últimes oportunitats per a reenganxar-se a la lluita per la permanència en caure per 2-3 contra el Reial Betis al Martínez Valero, en un duel en què els franjaverds no han merescut perdre. L'equip de Machín ha arribat a guanyar per 2-0 en la represa, però una polèmica expulsió de Magallán ha posat en safata la remuntada als andalusos.

L'Elx ha eixit al partit convençut que el miracle encara era possible i ha asfixiat el Betis en un inici més que convincent. El premi al bon joc il·licità ha arribat en el minut 6, amb un penal d'Abner a Teté Morente, que ha transformat Fidel. I només dos minuts després, Lucas Boyé ha fet el 2-0. Es complia el guió somiat, però encara hauria pogut ser millor. L'equip franjaverd ha reclamat unes mans de Pezzella dins de l'àrea poc abans del descans. Ni l'àrbitre ni el VAR han volgut veure res.

En la represa, el Betis ha mogut la banqueta amb l'entrada de Borja Iglesias i Joaquín, però el ben cert és que l'equip de Machín tenia la situació sota control. Almenys fins que l'àrbitre, a instàncies del VAR, ha decidit trencar el partit amb una controvertida decisió. Ha expulsat Magallán per una falta a les immediacions de l'àrea que no hauria hagut de ser més que una targeta groga. Poc després, Tete Morente li ha fet penal a Ayoze i Borja Iglesias l'ha transformat en gol. Quatre minuts més tard, Miranda ha aconseguit l'empat en una situació més que dubtosa, fregant el fora de joc. El partit s'ha refredat i semblava que almenys l'Elx aconseguiria sumar un punt. Però en els últims minuts els andalusos han disposat de dos penals per a endur-se el triomf. El primer li l'ha aturat Edgar Badia a Borja Iglesias, però el porter català no ha pogut fer el mateix amb el llançament de Willian José.

La derrota ha sigut un castic massa dur per a un equip que ha merescut una victòria que li hauria permés seguir somiant la permanència. Caldrà seguir lluitant contra tots els elements fins que les matemàtiques diguen el contrari.