ATRAPA'M SI POTS
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR (reemissió)

L'HLA Alacant s'endú el derbi contra el TAU Castelló amb polèmica (74-70)

L'equip de Rafa Monclova ha remuntat el partit en un últim quart marcat per les controvertides decisions arbitrals

Hook fa una cistella davant de la defensa de Guillem Arcos / Twitter: @lirasa1

L'última jornada de la primera volta de la Lliga LEB Or enfrontava els dos equips valencians de la categoria. I l'HLA Alacant s'ha endut el triomf en el derbi contra el TAU Castelló per 74-70, en un partit envoltat de polèmica per les controvertides decisions arbitrals en l'últim període.

Els castellonents han inaugurat el marcador, però un parcial de 10-0 ha donat la primera gran renda als alacantins (12-2). El TAU ha reaccionat i ha aconseguit reduir la distància a la fi del primer període (18-15). Una eixida en tromba de l'equip de Juan Antonio Orenga en el segon quart, amb un parcial de 0-18, ha capgirat el marcador (18-31) i ha permés als taulellers anar-se'n al descans amb un còmode avantatge (31-41).

En la represa, els locals han tractat de reduir l'avantatge i han començat l'últim període a set punts dels visitants (48-55). Al TAU se li ha fet xicoteta la cistella i una polèmica antiesportiva a Stutz ha permés als alacantins donar-li la volta al duel amb dos tirs lliures i un triple (64-63). En un final de partit molt travat, amb faltes constants, els taulellers s'han tornat a avançar (64-66), però dues tècniques en els instants finals han acabat de setenciar el partit en favor local.

L'HLA Alacant puja fins al cinqué lloc de la classificació, amb onze triomfs i sis derrotes, i el TAU Castelló es queda en onzé lloc, amb sis victòries, a tres del nové lloc, que marca la zona de play-off d'ascens a la Lliga ACB.