La sentència d'Emarsa pel saqueig de la depuradora de Pinedo es fa pública aquest divendres

Hi ha 24 acusats de desviar 23,5 milions d'euros a comptes particulars i fer compres de luxe, entre altres.

Imatge del juí
Imatge del juí

La sentència del cas Emarsa es farà pública aquest divendres a les 12 del migdia. En aquest cas de corrupció, que va afectar el PP en 2011, hi ha 24 acusats de desviar més de 23 milions d’euros de l’empresa que depurava les aigües residuals de València.

En l'última sessió del juí, l’exgerent de l’empresa, Esteban Cuesta, va demanar perdó. Ja havia confessat aquest saqueig de la depuradora de Pinedo i hui s’enfronta a la major petició de pena, 24 anys de presó.

El president de l'empresa Emarsa era Enrique Crespo, i el 2012 es va veure obligat a dimitir com a alcalde de Manises i vicepresident de la Diputació. Crespo s’enfronta a una pena de 20 anys de presó, i en arribar al juí proclamava la seua innocència amb aquestes paraules: "Pense declarar davant el jutge i intentar aclarir tot el que jo sé”.

El frau a l’empresa puja a més de 23 milions d’euros. La investigació judicial i les declaracions en el juí plantejaven que es van pagar quantitats milionàries per serveis que mai es van fer. Es carregaven a l’empresa compres de luxe, viatges i dinars en els millors restaurants. També es desviaven diners a comptes particulars, es pagaven salaris milionaris i hi havia treballadors que mai acudien a l’empresa. Així ho declararen alguns dels acusats: "Emarsa pagava quasi 3 milions de euros a l'any per a mantindre els estómacs agraïts del PP".

El ministeri públic reclama que els principals acusats responguen, de forma solidària i conjunta, a una indemnització de 24 milions per a les empreses matrius d'Emarsa: Epsar (Generalitat) i Emshi (entitat metropolitana), a més de fer-se càrrec de les despeses del procés de liquidació d'Emarsa, que pugen de moment a 8,2 milions, més 3,2 milions en concepte de sancions tributàries.

També et pot interessar

stats