Aquest contingut ja no està disponible per veure.

Puig: "El Botànic té bona salut"

26 min.

El president de la Generalitat ha deixat clar aquest dimecres que el govern del Botànic "té bona salut". A preguntes dels periodistes, el president ha afegit que això no vol dir que puga haver-hi "accents" i "matisos", sobretot en temps difícils com l'actual i perquè el govern el formen tres formacions diferents, però ha remarcat que tot això "forma part de la mateixa essència de l'acord".

Puig ha fet aquestes declaracions abans de la reunió dels tres socis del govern del Botànic, prevista per a aquesta vesprada. Hores abans, la secretària general de Podem a la Comunitat Valenciana, Pilar Lima, ha defés la importància de la reunió de seguiment del pacte del Botànic prevista per a aquesta vesprada entre els tres partits socis. Lima ha iniciat la seua entrevista a Les notícies del matí amb una declaració de lleialtat al pacte de govern valencià per defendre's de les paraules de dirigents socialistes d'aquest dimarts en les quals exigien lleialtat als socis del Botànic. "Som lleials a l'acord del Botànic i al mandat popular", ha deixat clar.

Lima ha defés la importància de parlar en la reunió d'aspectes com ara protegir a les classes treballadores. Lima ha remarcat que "el bloc de la dreta està jugant a desestabilitzar aquest govern progressista". Preguntada per si es tracta d'una referència a l'aproximació del PSPV-PSOE a Ciutadans, Lima ha evitat respondre directament i s'ha limitat a dir que les polítiques de la dreta són incompatibles amb el Botànic. "La política és qüestió de principis i quan firmes acords cal complir-los", ha remarcat. I s'ha mostrat decidida a fer que l'acord de govern no vire cap a la dreta.

En referència als pròxims pressupostos, la responsable de Podem ha anticipat que la seua formació té com a prioritats la defensa de la sanitat pública, d'una fiscalitat progressiva i d'un model productiu de transició ecològica.

A preguntes dels periodistes, Lima ha detallat algunes opinions sobre què ha d'estar o no en els pròxims pressupostos. En aquest sentit, ha deixat clar que no és el moment de parlar de la taxa turística per la situació que viu el sector i perquè cal repensar el model.

Contingut no disponible
stats