L’exadvocat de Podem descarta un cas de corrupció del partit, però admet un presumpte finançament il·legal d'alguns dirigents

El PP i Ciutadans s’han aliat perquè el Congrés aborde el finançament de la formació morada aquest mes.

Trobada de Podem a Valladolid
Trobada de Podem a Valladolid / Europa Press

L'exadvocat de Podem, José Manuel Calvente, s’ha pronunciat per primera vegada després de la denúncia que ha provocat la imputació del partit i de part de la cúpula per un presumpte finançament irregular. A través de les seues xarxes, Calvente ha assegurat que els fets que s’investiguen no corresponen a un cas de corrupció de la formació morada, sinó a un pressumpte finançament il·legal d'alguns dirigents que haurien ficat la mà a la caixa del partit per al seu benefici.

Tot i presentar la denúncia, Calvente ha manifestat que Podem no hauria de passar a la història com un partit tacat per la corrupció de quatre presumptes “pocavergonyes”.

Durant la seua declaració per videoconferència als jutjats, l’exadvocat de Podem va assegurar que s’estaven utilitzant fons de la caixa de solidaritat del partit d'una "forma opaca", fet que sap per "comentaris i rumorologia de la militància".

En paral·lel, el Partit Popular i Ciutadans han sol·licitat la reunió de la Diputació Permanent del Congrés perquè la cambra aborde aquest mateix mes el finançament de Podem. El fet que el PP compte amb més de la cinquena part dels membres d'aquest òrgan parlamentari, que compleix les funcions del ple durant els períodes inhàbils, suma les firmes necessàries perquè es puga convocar abans que es reinicie el període de sessions al setembre.

Principalment es demana que el vicepresident segon del govern espanyol i líder de Podem, Pablo Iglesias, comparega per a donar explicacions en seu parlamentària, ja siga en un ple extraordinari, com sol·licita el PP, o en la Comissió de Qualitat Democràtica, com han demanat conjuntament amb Ciutadans.

També et pot interessar

stats