El jutjat envia el cas de Rubén Trenzano a l'Audiència

El director general de Política Lingüística, de Compromís, té una causa oberta per un suposat delicte de falsedat documental.

Rubén Trenzano durant una compareixença
Rubén Trenzano durant una compareixença / Arxiu

El jutjat d'instrucció número 9 de València ha enviat la causa del director general de Política Lingüística de la Generalitat, Rubén Trenzano, per un suposat delicte de falsedat documental, a l'Audiència Provincial de València "com a òrgan competent perquè òbriga juí oral a l'acusat".

Aquest jutjat va dictar el mes de novembre passat una interlocutòria d'obertura de judici oral a Rubén Trenzano, de Compromís, en contra del criteri de la Fiscalia, per un suposat delicte de falsedat documental en informar per escrit al PP sobre les ajudes concedides a Francis Puig, germà del president de la Generalitat, Ximo Puig, i el seu suposat control. En aquesta interlocutòria el jutjat en donava trasllat a les parts perquè formularen els seus escrits de conclusions. Ara, una vegada complit el tràmit, envia la causa a l'Audiència.

El PP va denunciar en el seu moment que Trenzano havia mentit en un acte administratiu, quan l'abril de 2018 va afirmar en una resolució que s'havia fet el control corresponent de les ajudes donades a Mas Mut Produccions i Comunicació dels Ports, vinculades al germà del president Ximo Puig (un assumpte que s'investiga en un altre jutjat) i que no hi havia evidències d'irregularitats. Unes actuacions de control que realment es van dur a terme amb posterioritat.

El jutjat va desestimar inicialment la querella presentada pel PP, però l'Audiència Provincial de València va admetre el recurs interposat per la secretària regional del PP, Eva Ortiz, i va ordenar investigar si el director general de Política Lingüística va cometre un delicte de falsedat documental.

Després de reprendre la investigació i dictar un acte en el qual s'acordava la transformació de les diligències en un procediment abreujat, tant Trenzano com la Fiscalia Anticorrupció van presentar nous recursos, que van ser desestimats.

També et pot interessar

stats