Disparitat d'opinions pel decret del superàvit en municipis governats pel PSPV

Elx cedirà al govern estatal els nou milions de les seues arques públiques però Dénia s'hi oposa.

Façana de l'Ajuntament de Dénia
Façana de l'Ajuntament de Dénia / Ajuntament de Dénia

L'acord pactat entre el Ministeri d'Hisenda i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies perquè els ajuntaments cedisquen els romanents municipals a l'Estat a canvi de flexibilitzar les despeses continua generant discrepàncies entre les formacions valencianes: tots els partits hi estan en contra, a excepció del PSPV, però fins i tot en el si d'aquest partit hi ha disparitat d'opinions. Com ara en municipis governats pel socialistes, per exemple, Elx i Dénia, ja que mentre a la capital del Baix Vinalopó es mostren a favor de cedir el superàvit municipal, a la capital de la Marina Alta s'hi oposen.

Elx, la tercera ciutat més poblada de la Comunitat Valenciana, cedirà al govern estatal els nou milions d'euros de les seues arques públiques després d'un ple extraordinari convocat pel PP, amb malentesos i interpretacions. L'alcalde, Carlos González, ha defés que aquest decret “és beneficiós per als interessos de les arques municipals del consistori il·licità”.

En canvi, a Dénia, l'alcalde Vicent Grimalt ha mostrat la seua oposició a l'acord. Així, ha assegurat que ara mateix hi ha altres prioritats, ja que la ciutat es troba “en una situació econòmica molt complicada per sentències urbanístiques a la qual cal fer front en primer lloc”.

Davant el rebuig de molts alcaldes i alcaldesses de diversos partits polítics, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha obert la porta a negociar canvis en el tràmit al Congrés. A més, l'executiu assumirà el pagament dels interessos als bancs dels ajuntaments que cedisquen els romanents al Ministeri d’Hisenda.

La iniciativa, a proposta del Govern d'Espanya, va ser aprovada de manera molt ajustada per la Federació de Municipis i Províncies (FEMP), gràcies al vot de qualitat del president de la federació i alcalde de Vigo, Abel Caballero, després d'un empat a dotze entre els vots a favor dels alcaldes socialistes i els contraris del PP, Junts per Catalunya i Ciutadans.

També et pot interessar

stats