Ciutadans creu que amb la llei de la funció pública "farem que el talent se'n vaja"

La portaveu adjunta, Mamen Peris, creu que un dels problemes del Botànic és que "improvisen molt".

La portaveu de Ciutadans a Les Corts, Mamen Peris
La portaveu de Ciutadans a Les Corts, Mamen Peris / À Punt NTC

La possibilitat d'incorporar el requisit del valencià a la llei de la funció pública està sent una de les principals diferències entre els partits de l'oposició i els partits del Botànic. La portaveu adjunta de Ciutadans a les Corts, Mamen Peris, ha explicat en Les Notícies del Matí, que la llengua no ha de ser excloent, sinó que ha de sumar.

Peris ha opinat que el fet que s'impose un títol com el de valencià no és bo i que l'única cosa que succeirà amb aquest requisit és que "farem que el talent se'n vaja a un altre lloc". Per això, la portaveu del grup taronja afirma que votar no "és l'esmena millor que es pot fer".

Respecte de la situació del coronavirus a la Comunitat Valenciana, la diputada s'ha mostrat satisfeta pel descens de les dades, però ha demanat prudència i responsabilitat a la ciutadania i, especialment als partits polítics, que han de prendre decisions atenent a les recomanacions dels tècnics.

En aquest sentit, Peris veu en el Botànic una falta de coordinació i que "fa falta una sola veu de comandament" i no diferents opinant sobre les mesures a aplicar a la Comunitat Valenciana. De fet, la portaveu de Ciutadans veu llacunes en un pla de vacunació que considera "inexistent". "Un dels problemes del Botànic és que improvisen molt, ho fan tot de qualsevol manera", ha criticat. A més ha aprofitat per a ironitzar sobre l'ús dels hospitals de campanya, "Per fi sabem per a què serveixen".

També sobre les ajudes al sector dels bars i la restauració, la política creu que són insuficients i que haurien de ser ajudes directes. A més, pensa que si fora una decisió de Ciutadans, ells mai hagueren tancat els establiments, tot i que deixaria l'última paraula sobre aquesta possibilitat als tècnics.

Ciutadans fa política útil

Preguntada sobre el viratge de Ciutadans, Mamen Peris ha dit que no n'ha hagut cap sinó que "el que es tanca és el Botànic". "Ciutadans és un partit que intenta fer una política útil, nosaltres volem sumar", ha dit.

A més, sobre la perspectiva ideològica del partit, ha explicat que la gent s'equivoca si encasella a Ciutadans en el bloc de la dreta, ja que està en el centre i ho ha demostrat subscrivint-se a les paraules del seu síndic i veient-se en un govern entre PSOE, PP i Ciutadans.

Sobre el Cas Alqueria: "Les empreses públiques han de tindre més control"

Finalment, la diputada de Ciutadans s'ha congratulat del fet d'haver iniciat unes determinades investigacions, portant-les a la Fiscalia, en el marc del cas Alqueria.

Sobre Divalterra ha sigut clara i ha opinat que "les empreses públiques han de tindre més control". Ha remarcat que els "nomenaments a dit i clientelisme" mereixen el "reprotxe penal i ací no poden vindre els polítics a folrar-se i a col·locar-se", ha sentenciat.

També et pot interessar

stats